Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη



srfytjstyjty

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, από το Οικονομικό Επιμελητήριο 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας στο restaurant – bar “tip top” στην  Κοζάνη.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πίστη και στην επιτακτική ανάγκη ως Έλληνες να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων μας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Καρακάσης Εμμανουήλ, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των προσπαθειών και ενεργειών που πραγματοποίησε ο φορέας την προηγούμενη περίοδο και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς. Το Οικονομικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία όλων των εμπλεκομένων φορέων της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τα νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, με την κατοχύρωση νέων οικονομολογικών επαγγελμάτων όπως του οικονομολόγου μελετητή, αξιολογητή εσωτερικού ελεγκτή και του διαμεσολαβητή στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Το ασφαλιστικό προσχέδιο που κατατέθηκε προσεγγίζει δημοσιονομικά το συνταξιοδοτικό πρόβλημα της χωράς και θα φέρει αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, πρέπει να συζητηθεί από μηδενική βάση με συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία. Ιδιαίτερα τόνισε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση που διέρχεται σήμερα η Παγκόσμια Οικονομία με επιπτώσεις και στην Ελληνική Οικονομία ανέδειξε περίτρανα ότι πρέπει να επανέλθουμε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας που έχουν σχέση με την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες. Τελειώνοντας τον λόγο του ο κ. Καρακάσης Εμμανουήλ επεσήμανε ότι τα προβλήματα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας της χώρας θα λυθούν με την βοήθεια όλων των ελλήνων πολιτών, με την οργάνωση και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και του φοροεισπραχτικού μηχανισμού και με την ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα με στοχευμένες όμως παρεμβάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και μια νέα χρονιά στην οποία πρέπει όλοι να αρχίσουμε να δημιουργούμε και να προσθέτουμε.

Την ωραία βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυικής Μακεδονίας κ. Κεχαγιάς Φώτιος, ο πρώην Περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σόκουτης Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Μητλιάγκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σιόγκας Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Μαυροματίδης Δημήτριος, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας κ. Αμανατίδης Γεώργιος, ο οικονομολόγος και οικονομικός επόπτης του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Σαρρής Νικόλαος, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΥΠΡΑ Α.Ε. του Δήμου Βοϊου κ. Ζιάρα Φωτεινή, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σαριαννίδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Πτολεμαΐδας και μέλος της Τοπικής Διοίκησης κ. Παρλάνης Δημήτριος και οι υποψήφιοι Βουλευτές με την Νέα Δημοκρατία κ.κ. Ζυγούρης Φώτιος και Τοπαλίδης Φώτιος.

Ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κα. Τελιγιορίδου Ολυμπία, η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Αντωνίου Μαρία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας.

Η βραδιά κύλησε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που ο χορός και το γλέντι είχαν τον πρώτο λόγο.

Ο Πρόεδρος του Π.Τ.
Καρακάσης Εμμανουήλ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.