«Χεράκια καθαρά, μικρόβια μακριά»: Χρήσιμη ενημέρωση σε παιδιά από νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας – Δείτε φωτογραφίες



3dafhgdf

Επισκέψεις σε νηπιαγωγεία, πραγματοποιούν νοσηλεύτριες με σκοπό την ενημέρωση για την πρόληψη των ιώσεων και την υγιεινή των χεριών, με σύνθημα “Χεράκια καθαρά, μικρόβια μακριά”.

Η δράση υλοποιείται από τον φορέα του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, σε συνεργασία με την επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων του νοσοκομείου Κοζάνης και συγκεκριμένα από τις νοσηλεύτριες Δαλαμπίρα Αναστασία, Διαμαντοπούλου Αρετή και Μπερντένη Αικατερίνη.

Στο KOZANILIFE.GR, μίλησε η νοσηλεύτρια η οποία συμμετέχει στη δράση αυτή, Αναστασία Δαλαμπίρα:

4shrgtf“Πρόκειται για μια παρέμβαση στην κοινότητα με δράση, που αφορά την υγιεινή των χεριών. Στοχεύουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με σκοπό να τα ευαισθητοποιήσουμε και να τα εκπαιδεύσουμε στους κανόνες της υγιεινής των χεριών και συγκεκριμένα στο να μάθουν πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους, για πόσο χρόνο και πότε”.

Η δράση περιλαμβάνει παρουσίαση με εικόνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα 6 βήματα της υγιεινής των χεριών. Ακολουθεί προβολή βίντεο “εξολόθρευσης μικροβίων” το οποίο παρακολουθούν τα παιδιά με μεγάλη αφοσίωση.Τέλος, γίνεται ένα διαδραστικό παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά, για να τους δείξουμε τον τρόπο διασποράς των μικροβίων στο περιβάλλον.

Στόχος μας είναι, να αποκτήσουν τα παιδιά από αυτή την ηλικία σωστές συνήθειες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Ας μην ξεχνάμε, ότι το καλύτερο μάθημα είναι να δίνουμε εμείς πρώτοι το καλό παράδειγμα”.

Η δράση αυτή έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθούν όλα τα Νηπιαγωγεία τα οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Η ανταπόκριση των νηπιαγωγείων είναι εξαιρετικά ικανοποιητική και τα παιδιά δείχνουν να το απολαμβάνουν, ενώ συμμετέχουν σε κάτι τόσο χρήσιμο και ενδιαφέρον.

“Τα παιδιά ενθουσιάζονται, συμμετέχουν ενεργά, μας προσφέρουν χειροτεχνίες σχετικές με το θέμα που έχουν ετοιμάσει από πριν με τις κυρίες τους και το κυριότερο μας ζητάν να ξανάπαμε”, τόνισε η κ. Αναστασία Δαλαμπίρα.

1tyjtyu

2sfrgth

5fgshtd

6sfgthj

7rstfghfrd

8ghjgfd

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.