Εσείς δοκιμάσατε το παραδοσιακό τοπικό γλυκό της Κοζάνης;saliaria600_414

– Σαλιάρια: Το Παραδοσιακό Τοπικό Γλυκό της Κοζάνης
– Δοκιμάστε και εσείς τα Κοζανίτικα Σαλιάρια!

Τα Σαλιάρια, έχουν επίσημα ανακηρυχθεί από το ΕΒΕ  Κοζάνης, το τοπικό παραδοσιακό γλυκό της πόλης.

Ένα γλυκό, μια ολόκληρη ιστορία – Η πολυτέλεια της απλότητας

Το γευστικό αυτό ταξίδι, έχει τις ρίζες του πολλά χρόνια πριν… Εκεί που τα αγνά παραδοσιακά υλικά υπήρχαν στην κουζίνα της κάθε Κοζανίτισας νοικοκυράς.

Αυτό το ταξίδι στη γεύση αναβιώνουμε και σήμερα, μέσα από το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής του κ. Μαυροκωστίδη Ιωάννη, επί της Παύλου Μελά 36 στην Κοζάνη, όπου παρασκευάζεται με τα ίδια αγνά υλικά και προσφέρεται με αγάπη σε Κοζανίτες αλλά και επισκέπτες.

saliaria1

Γεύση… που κανείς δεν ξεχνά!

Τα σαλιάρα, αποτελούν τον πιο ισχυρό συνδετικό κρίκο της Κοζάνης από το χθες στο σήμερα. Οι παλιές νοικοκυρές, το είχαν πάντα στις κουζίνες τους με τα σπουδαιότερα υλικά: αλεύρι, καρύδια, “κασταλαή”.

Σήμερα, με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και διατηρώντας πιστοποίηση ISO από το χημείο του κράτους, θα το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία Πανελλαδικά.

Στην πόλη της Κοζάνης παρασκευάζεται και συσκευάζεται από το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής του κ. Μαυροκωστίδη Ιωάννη και διατίθεται για λιανική αλλά και χονδρική πώληση.

Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Μαυροκωστίδης Ιωάννης
Παύλου Μελά 36 – Κοζάνη
Τηλ.: 2461036846 & 6937891722
email: ioannis_mavrokostidis@yahoo.gr

saliaria_paradosiako

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εσείς δοκιμάσατε το παραδοσιακό τοπικό γλυκό της Κοζάνης;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.