Καταγγελία για την υποβάθμιση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με την τροπολογία Κουρουμπλή – Επ’ αόριστον αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές



asthenoforo_ekav_logoΣτην συνάντηση των συνδικαλιστικών οργάνων του ΕΚΑΒ με τον Υπουργό Υγείας κο Πολάκη στις 24/11/2015, η οποία προέκυψε μετά την πετυχημένη  Εκαβίτικη πανελλαδική κινητοποίηση την ίδια ημέρα, τέθηκε μεταξύ των άλλων και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο με εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι απαντήσεις του Υπουργού ήταν χαρακτηριστικές!!  «Δεν χρειάζονται 11 διασώστες για να καλύψουν έναν Τομέα του ΕΚΑΒ»,  «Θα πάρεις έναν οδηγό από τον δήμο και θα πάς στο περιστατικό»,  «Η χώρα περνάει κρίση και πρέπει να κάνουμε οικονομία προσωπικού»,  «έχετε δίκαιο αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο..».

Οι διαμαρτυρίες των πρωτοβάθμιων σωματείων και των Ομοσπονδιών στην τοποθέτηση αυτή του Υπουργού που μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω, ήταν έντονες. Καταγγείλαμε τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες, αμφισβητούνε την ειδικότητα μας, τις υπηρεσίες παροχής προνοσοκομειακής και ιατρικής φροντίδας στον πολίτη, την ίδια την υπόσταση μας ως εθνικός οργανισμός.

ΟΤΑΝ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΤΟ ΕΣΥ.

Φαίνεται όμως ότι τελικά ότι δεν ήταν τυχαίες αλλά στοχοποιημένες. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» από τον πρώην Υπουργό Υγείας και νυν Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Κουρουμπλή η οποία κρίνεται «αναγκαία και επιτακτική»!! δύναται το προσωπικό των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος να οδηγεί τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. και να συνοδεύουν τα περιστατικά μετά από μια εκπαίδευση η οποία θα ρυθμιστεί με εγκύκλιο του ΕΚΕΠΥ (η «συναλλαγή» συνεχίζεται!!).

Ρωτάμε τον κο Πολάκη και τον κο Κουρουμπλή : «Θέλει να μεταφερθεί/διακομιστεί ένα συγγενικό του πρόσωπο από έναν οδηγό οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας ή από έναν εξειδικευμένο διασώστη;»

Το επόμενο βήμα θα είναι η επίταξη των αγροτικών αυτοκινήτων και φορτηγών και η ανάθεση καθηκόντων μεταφοράς ασθενών στους ιδιοκτήτες τους!!
Προτείνουμε και Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το «έκτρωμα»-τροπολογία» το οποίο βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών και να ενισχύσει το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα οχήματα και με εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και με τους οδηγούς/πληρώματα ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Έτσι γίνεται ο εθνικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών σε όλες τις περιοχές της χώρας και όχι με τροπολογίες που εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία «μαθητευόμενοι μάγοι» που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Έτσι μόνο το σύνολο των πολιτών και στο τελευταίο χωριό της χώρας θα καλύπτεται με ασφάλεια από το ΕΚΑΒ.
(Από ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β.)

Με βάση τα παραπάνο και σε συνενοηση με την Π.Ο.Π. Ε.Κ.Α.Β. ανακοινώνονται τα εξής:
Προς : Υπουργείο Υγείας

Έπειτα από την 12/2/2016 απόφαση του Δ.Σ της ομοσπονδίας μας προχωράμε σε κινητοποιήσεις με ΑΠΟΧΗ από τις Δευτερογενείς Μεταφορές από την Δευτέρα 15/2/2016 και έως ότου

Αναστείλετε την ψήφιση της προτεινόμενης διάταξης
Πραγματοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό συνάντηση για να σας τεκμηριώσουμε  τις προτάσεις μας πού εδώ και καιρό  καταθέσαμε στο Υπουργείο,  για την εύρυθμή  λειτουργία των  Κ.Υ , των ασθενοφόρων τους αλλά και την ασφαλή  εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιφυλασσόμαστε δε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.