Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα το σεμινάριο με τίτλο «Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε περιόδους οικονομικής ύφεσης»



aakuyfuyi

Ένα εξαιρετικής σημασίας σεμινάριο με τίτλο «Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε περιόδους οικονομικής ύφεσης» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι έμποροι & γενικά οι επιχειρηματίες & επαγγελματίες  του Δήμου Βοϊου στη Σιάτιστα, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2016.

Το σεμινάριο διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Βοίου.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου   Κοζάνης, κ. Κώστας Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Σιάτιστας, κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, κ. Δημήτριος Κοσμίδης,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σιάτιστας, κ. Θεόδωρος Λιάτος,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας, κ. Σωτήρης Παππάς, και η Πρόεδρος των Λογιστών Βοίου και Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, κ. Ανδρομάχη Τσιώρα και πάρα πολλοί έμπορες, βιοτέχνες και επαγγελματίες.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ Νέστορας Κολοβός, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, ανέπτυξε τη σημασία της επιχειρηματικής σκέψης και της επιχειρηματικής ικανότητας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις στρατηγικές της επιχειρηματικής επιτυχίας. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «Η τεχνολογία εξελίσσεται, η αγορά εξελίσσεται, ο ανταγωνισμός εντείνεται  κι εσείς πρέπει συνεχώς να ενημερώνεστε και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις για να ανταπεξέλθετε. Το εάν θα επιτύχετε ως επιχειρηματίες, δεν εξαρτάται από τα κεφάλαια που θα επενδύσετε, αλλά από την ποιότητα της σκέψης σας και την επιχειρηματική σας ικανότητα. Οι γνώσεις του χθες δεν επαρκούν για το σήμερα. Χρειάζεστε νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες, νέες εμπειρίες, νέες στρατηγικές».

Στη συνέχεια ο κ. Κολοβός, έδωσε κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και προσδιόρισε τους βασικούς τομείς, στους οποίους όλοι οι επιχειρηματίες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία, ώστε να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και κυρίως την αποτελεσματικότητά τους.

Στο τέλος του σεμιναρίου ακολούθησε συζήτηση, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις των επιχειρηματιών και διευκρινίσθηκαν σημαντικά θέματα, που απασχολούν την καθημερινότητά τους.

Το σεμινάριο άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι, αφού συγχάρηκαν τον εισηγητή, ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΕΒΕ συνέχεια της σειράς των σεμιναρίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.