Επίσκεψη του τμήματος Οικιακής παραγωγής οίνου του ΚΔΒΜ του Δ. Κοζάνης σε οινοποιεία της περιοχής



678ri67yek6yuk

Το επισκέψιμο κελάρι-κατώι του Παφίλη Ευθυμίου στην Κοζάνη επισκέφτηκε το τμήμα “Οικιακή παραγωγή οίνου, ποτών και ηδύποτων” του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης με σκοπό την ξενάγησή του στον καθαυτό χώρο αποθήκευσης και διατήρησης του κρασιού από τον εκπαιδευτή του τμήματος και εγγονό του ιδιοκτήτη του κελαριού Μπατιάνη Ευθύμη. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να επαληθεύσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τρόπο παραγωγής του κρασιού ενώ παράλληλα δοκίμασαν κρασιά και ηδύποτα αναγνωρίζοντας και αναλύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Συνάμα, το τμήμα “Οικιακή παραγωγή οίνου, ποτών και ηδύποτων” του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης επισκέφτηκε αρχικά το επισκέψιμο κελάρι και στη συνέχεια το οινοποιείο του κτήματος “Δυο Φίλοι” στη Σιάτιστα όπου ξεναγήθηκε από την ιδιοκτήτριά του Γκουτζιαμάνη Γεωργία αλλά και τον εκπαιδευτή του Μπατιάνη Ευθύμη. Ταξιδεύοντας βήμα βήμα στον δρόμο του κρασιού, οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή τόσο με τον παραδοσιακό όσο και με τον σύγχρονο τρόπο και τα στάδια παραγωγής του κρασιού μετά τη συγκομιδή του όσον αφορά τη θραύση, την κατεργασία του μούστου, την επεξεργασία πριν και μετά την ζύμωση, την τοποθέτησή του σε δρύινα βαρέλια ή και ανοξείδωτες δεξαμενές, την εμφιάλωση κ.α. Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι γεύτηκαν τα βραβευμένα κρασιά του κτήματος διακρίνοντας τις ιδιαιτερότητές και τα αρώματά τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.