Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής στην Κοζάνη



jrsyttsyjsΜε το χρυσό κλειδί της μουσικής ανοίγουμε την πόρτα απ το κρυστάλλινο παλάτι. Κάθε κάμαρη κρύβει μυστικά, ομορφιές, και παραμύθια απ όλες τις γωνιές του κόσμου. Σουτ ανοίγει, σουτ αρχίζει!

Η Ανθή Θάνου με τον Αλέξανδρο Μακρή ακολουθώντας το δρόμο των παλιών παραμυθάδων,  αφηγούνται λαϊκά παραμύθια θέλοντας να ψυχαγωγήσουν και να δώσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Η μουσική  από την κιθάρα, τα μικρά κρουστά οργανάκια  και το τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, τονίζει τη δράση των ηρώων, τους συντροφεύει στα δύσκολα ταξίδια, προετοιμάζει τον ακροατή για την επόμενη σκηνή, ξεκουράζει το κοινό με τραγούδια και μελωδίες ώσπου να ξεκινήσει πάλι η αφήγηση. Μικρές παύσεις με παιχνίδια είναι αναγκαίες για να ξεμουδιάσουν  οι μικροί ακροατές.

Η επιλογή των παραμυθιών γίνεται με βάση την ηλικία του κοινού .

Πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα η παράσταση των λαϊκών παραμυθιών έχει ηθικό ( η πάλη ενάντια στο κακό δικαιώνει ), ψυχολογικό (ελπίζουμε να νικήσουμε τους δικούς μας δράκους-φόβους) και γλωσσικό κέρδος (τι να είναι άραγε το κόσκινο και το σκαφίδι;) Υπερβαίνει την πραγματικότητα και ανοίγει ένα παράθυρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα, στην ελπίδα.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Μουσική: Αλέξανδρος Μακρής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.