Ανακοινώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας



fmhugjfhjugmkfjhyΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ 12-13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολ/δας υποδέχεται την συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ.Έλενα Αρτζανίδου σ’ έναν δημιουργικό κύκλο συναντήσεων με κέντρο το παιδικό βιβλίο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Παρασκευή  12 Φεβρουαρίου 7.00 μ.μ.

Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με την συγγραφέα κ.Έλενα Αρτζανίδου (Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης)
Ομάδα 25 ατόμων- Διάρκεια 1.30 ώρα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 10.00 π.μ.

Η Έλενα Αρτζανίδου ανοίγει  τις «αποσκευές» της για να μοιραστεί μυστικά της τέχνης της με τα παιδιά του προγράμματος  «Τα συναισθήματα πάνε… Βιβλιοθήκη!» (Απευθύνεται στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα)
Ομάδα 35 παιδιών-Διάρκεια 1.30 ώρα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 12.00 μ.μ.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ανοίγει την είσοδο σε όλους τους  μικρούς της αναγνώστες σε  μία συνάντηση γνωριμίας με την συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Έλενα Αρτζανίδου.

Ανοιχτή εκδήλωση- Διάρκεια 1.00 ώρα

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του αναγνωστηρίου της ΔΒΠ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Π.Ε. 3ης & 4ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΧOΡΗΓΟΣ : ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Γ.ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ


ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ    

Η  πόλη της Πτολεμαΐδας αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας, καθώς σε αυτήν παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα κοσμείται από το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας  το οποίο με τη σειρά του αποτελεί το μοναδικό μουσείο με παλαιοντολογικά ευρήματα στον ελλαδικό χώρο.

Οι δραστηριότητες του Μουσείου επεκτείνονται και στον εκπαιδευτικό τομέα καθώς  συχνά παρουσιάζονται και οργανώνονται περιοδικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια από τις  σημαντικότερες ευκαιρίες για τη μαθητική κοινότητα να έρθει σε επαφή με εκθέματα που δεν θα είχε τη δυνατότητα  υπό άλλες συνθήκες καθώς τέτοιου είδους δραστηριότητες περιορίζονται στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάγκου Νατάσα η οποία βοήθησε στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών-βιωματικών προγραμμάτων του Μουσείου.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το διάστημα του Φεβρουαρίου το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας φιλοξενεί τη Μουσειοσυσκευή «Αρχαία Ελληνική Κεραμική»  και η εκπαιδευτικός Μάγκου Νατάσα θα βοηθήσει εθελοντικά στη  διεκπεραίωση του προγράμματος κάθε  Κυριακή  από τις 10:00-14:00 μ.μ.

Προγράμματα
10:00-11:00 π.μ. πρόγραμμα «Μουσειακή Αγωγή Μαμά και Παιδί» για παιδιά από 4  ετών έως Α΄ τάξη Δημοτικού
11:15-12:15 μ.μ. πρόγραμμα για μαθητές  Β΄, Γ΄,  Δ΄ τάξη Δημοτικού
12:15-14:00  μ.μ.  πρόγραμμα για μαθητές , Ε΄, ΣΤ΄  τάξη Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου

Απαραίτητη η δήλωση  συμμετοχής  για το πρόγραμμα  στο τηλέφωνο 24630 54444  από 10:00-14:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή .

Ο πρόεδρος
Του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π
Κατσίνας Χρήστος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.