Αυξάνουν την πίεση οι αγρότες – Έρχονται 24ωροι αποκλεισμοί δρόμων



tcyckucuktcukcuc

Την κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν οι αγρότες μετά από την συνάντηση των 62 μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Κατερίνη, συνάντηση που είχε συγκαλέσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κτηνοτρόφων. Μιλώντας στον ΑγροΤύπο για τα πεπραγμένα της Κατερίνης, ο συντονιστής του μπλόκου των Κερδυλλίων και μέλος της Συντονιστικής κ. Γιάννης Παναγής ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γενικευθούν οι 24ωροι αποκλεισμοί στα μπλόκα ενώ τόνισε ότι στον αγώνα αυτό των αγροτών δεν υπάρχουν στρατηγοί αλλά μόνον στρατιώτες. Ο κ. Παναγής δήλωσε ακόμα ότι επιχειρείται άνοιγμα συμπόρευσης με την Νίκαια και όλες τις μεγάλες δυνάμεις κινητοποίησης της χώρας ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει έμπρακτη πρόθεση συνάντησης με τους εκπροσώπους των αγροτών.

Έρχονται 24ωροι αποκλεισμοί δρόμων, ανοιχτά τα μπλόκα σήμερα

«Μιλάμε για πολύωρους αποκλεισμούς από σήμερα. Σήμερα αφήνουμε ανοιχτά τα πάντα, λόγω της Πανελλαδικής απεργίας, από αύριο και με αποκορύφωμα το Σάββατο πάμε για 24ωρους αποκλεισμούς των δρόμων, 12 το μεσημέρι με 12 το βράδυ. Επίσης στα πλαίσια του ενωτικού κλίματος έχει δημιουργηθεί μια δεκαμελής επιτροπή η οποία θα παραστεί και στα Τέμπη αλλά και στην Νίκαια την Κυριακή ώστε να υπάρχει μια ενιαία γραμμή προτάσεων και διεκδικήσεων εν συνεχεία να παραστεί όπου χρειάζεται (σ.σ για τις συζητήσεις με την κυβέρνηση)».

Σχετικά με την πιθανότητα ενιαίου μετώπου από όλες τις μεγάλες δυνάμεις κινητοποίησης ο κ. Παναγής δήλωσε: «Πάντα καλούμε όλες τις δυνάμεις, ο συνάδελφός μου κάλεσε τον κ. Μαρούδα, είχα καλέσει τον κ. Τραγάκη ο οποίος μου είχε πει, ναι θα έρθουμε. Παραταύτα ας γίνει η ύσταση προσπάθεια ώστε όλο αυτό το κομμάτι να ενοποιθηθεί, όλα μας ενώνουν τίποτα δε μας χωρίζει».

Σχετικά με την πενθήμερη προθεσμία για συζήτηση των προτάσεων των αγροτών από τα κόμματα, το μέλος της Συντονιστικής είπε: «Προσωπικά δε θα μπω στην λογική πενθήμερης ή οκταήμερης προθεσμίας κ.λπ., την προθεσμία εμείς την έχουμε στα σπίτια μας κάθε μέρα που περνάει περισσότερο. Όπως βλέπουν όλοι ο αγώνας μαίνεται, κορυφώνεται και δεν αποκλιμακώνεται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο κόσμος να φύγει από εκεί που βρίσκεται γιατί έχει κατανοήσει ποιο είναι το διακύβευμα για την επόμενη ημέρα».

«Δεν υπάρχουν δείγματα γραφής για πρόθεση διαλόγου από πλευράς κυβέρνησης»

«Από το καλοκαίρι έχουν αγνοήσει τις εκκλήσεις μας για διάλογο και τις κινητοποιήσεις μας. Οι προτάσεις μας είναι γνωστές από τότε, άρα οποιοσδήποτε θέλει να κάνει πραγματικό διάλογο και όχι προσχηματικό, πάνω απ΄ όλα δείχνει δείγματα γραφής ότι τον ζητά. Εμείς ζητάμε την διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ που σημαίνει εκ βάθρων αλλαγές στο σχέδιο νόμου που μιλάει για ενοποίηση ταμείων. Προτάσεις έτοιμες από εμάς , εμπεριστατωμένες υπάρχουν, για να μη νομίζουν κάποιοι ότι υπάρχει μια στείρα αντιπαράθεση. Υπάρχουν προτάσεις αλλά υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις και από την ώρα που έχει τεθεί το πλαίσιο διαπραγμάτευσης από όλη την Ελλάδα που σύσσωμη βρίσκεται στους δρόμους, πρέπει πάνω σε αυτά να πάρουμε απαντήσεις. Αυτό δεν υπήρξε έως τώρα και γι’ αυτό συνεχίζουμε», κατέληξε ο κ. Παναγής.

Το Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Συντονιστικής μετά την συνέλευση της Κατερίνης:

Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων     Αγροτών που συνήλθε σήμερα στην Κατερίνη με συμμετοχή 62 μπλόκων     αποφάσισε:

1. Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.

2. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.
Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις αυριανής 24ωρης απεργίας στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων.

3. Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.

Πηγή: agrotypos.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Αυξάνουν την πίεση οι αγρότες – Έρχονται 24ωροι αποκλεισμοί δρόμων

  1. Για ημέρες συνεχόμενα θέλουν κλείσιμο, όχι μόνο 24ωρο… Και από παντού, και παράδρομους, να μη κινείται τίποτα!
    Να παραλύσουν όλα!
    Ζώα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.