«Στους δρόμους του Μίκυ, η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει Θεοδωράκη» – Νέα δουλειά για την Κοζανίτισα ερμηνεύτρια



12549112_10153909732293330_5198008264713157393_n«Η μουσική του Μίκυ Θεοδωράκη βρίσκεται στα κύτταρα μας και αποτελεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά», αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η γνωστή ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα με καταγωγή από την Κοζάνη, παρουσιάζοντας την νέα της δουλειά  που φέρει τον τίτλο «Στους δρόμους του Μίκυ, η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει Θεοδωράκη».

Στο βιβλίο – cd  που κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικές μέρες η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει 13 τραγούδια του Μίκυ Θεοδωράκη, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, με την κρυστάλλινη φωνή που διαθέτει παρουσιάζει επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, σε στίχους επίσης σημαντικών ποιητών μας, σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιάννη Ιωάννου.

Στο cd περιλαμβάνεται και ένα ανέκδοτο τραγούδι που έγραψε ο Γιάννης Ιωάννου για τον Μίκυ Θεοδωράκη σε στίχους του Στάθη Τζωρτσόπουλου.  Η Καλλιόπη Βέττα αναφερόμενη στην νέα της δουλειά υπογράμμισε ότι αυτό το βιβλίο cd, «από απραγματοποίητο όνειρο, είναι πλέον μια ονειρεμένη πραγματικότητα», καθώς  η ιδέα ξεκίνησε το 2008 και τελικά είναι γεγονός μετά από μια πολύχρονη συνεργασία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.