Ελλήσποντος Κοζάνης: Η αγανάκτηση μιας νεαρής αγρότισσας προς τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το 201, επίκαιρη και σήμερα



12647909_10205941945368826_624291954_nΓεια σας…
Κύριε υπουργέ έχουμε πρόβλημα. Είμαστε κτηνοτρόφοι, αγρότες…
Πριν τρία χρόνια κάναμε το πρόγραμμα για μετεγκατάσταση στάβλου..
Έγινε δεκτό, ξεκινήσαμε να χτίζουμε και τα καταφέραμε…

Βάλαμε εργολάβο ο οποίος πήρε 172 000€. Το μαντρί (γιατί έτσι όπως θέλετε εσείς να το λέμε δεν γίνεται.. δεν γίνεται να το αποκαλούμε ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ..), κοστολογήθηκε 210.000€.
Από ότι καταλαβαίνετε τα 172.000 τα πήρε ο εργολάβος άρα μας μένουν 38,000€.
Ξέχασα να σας αναφέρω ότι η δουλειά του εργολάβου ήταν ΜΟΝΟ τα μπετά, τα πάνελ, η σιδηροκατασκευή.. χωρίς να βάλουμε μηχανήματα (αρμεκτήριο, ταινία ταΐσματος, χαρμανιέρα..).
Τα μηχανήματα κόστισαν 60,000€ άρα μπαίνουμε μέσα 22,000.. μέχρι τώρα..Στη συνέχεια, δεν έβαλε ούτε ηλεκτρολογικά, ούτε τα υδραυλικά, ούτε πόρτες..κ.α.) όλα αυτά κύριε υπουργέ μας κάνουν παραπάνω από 38,000€ που μας περίσσεψαν.. για να αποτελειώσουμε το μαντρί.. που είσαι όλη μέρα μέσα στα σκατά κυριολεκτικά.. που δεν μπορείς να φύγεις να πας κάπου.. γιατί έτσι θέλεις βρε αδερφέ να πας μια βόλτα…!!!!

Έτσι κύριε υπουργέ φτάνουμε στο ζήτημα μας..
Όπως καταλαβαίνετε χρεωθήκαμε στις τράπεζες για να τα επιτύχουμε όλα αυτά..
Απλωθήκαμε μέχρι εκεί που δεν φτάνει το πάπλωμα.. Τα πόδια μας μείναν απ έξω και παγώνουν..
Και όταν ήρθε η ώρα να πάρουμε το ρεύμα που δικαιούμαστε δεν γινόταν γιατί πολύ απλά πρέπει να μπουν 6,000€ σ ένα λογαριασμό που ούτε εγώ η ίδια ξέρω τι είναι… (να μην ξεχάσω να πω ότι έχουμε όλα τα κωλόχαρτα που θέλετε, που πληρώσαμε για να τα βγάλουμε, μήπως ξεχνάτε ποια είναι?? Άδεια ίδρυσης, άδεια οικοδομής, άδεια λειτουργίας..) αλλά ο μηχανικός δεν μας το ανέφερε η μάλλον μπορεί να το ξέχασε ο άνθρωπος.. Ααα η άδεια έκανε 20,000€..
Οπότε κύριε υπουργέ αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε γεννήτρια.. και αυτήν την στιγμή πληρώνουμε 30€ την μέρα πετρέλαια… για να αρμέξουμε τα ζώα μας..!!!
Δεν βγαίνουν τα λεφτά τόσο εύκολα, θέλει πολύ δουλειά για να βγάλεις 30€ την μέρα..
Δεν σας ζητάω να μου δώσετε λεφτά αλλά να κάνετε κάτι για να πάψει να φωνάζει η αγροτιά στην Ελλάδα..

Ναι το ξέρουμε ότι τα αγροτικά προϊόντα ανήκουν στον τέλειο ανταγωνισμό που σημαίνει ότι η τιμή καθορίζεται από την ίδια την αγορά και όχι από τον παραγωγό/πωλητή.
Όμως δεν μπορείτε εσείς, το κράτος, και όλοι οι 300 να κάνετε κάτι για την τιμή στο γάλα ας πούμε που η τιμή του καθορίζεται από τους μεγαλοβιομήχανους γαλατάδες με συνέπεια το αγελαδινό να πωλείται 0,32€ και ο Έλληνας να το προμηθεύετε στα 1,30€.. και το πρόβειο 0,90€, ενδεικτικά να αναφέρω ότι με 3 κιλά πρόβειο γάλα παράγεται 1 κιλό ΦΕΤΑ και πωλείται μέχρι και 9€ το κιλό… ή για την τιμή στα αρνιά που από εμάς φεύγουν 3,70€ και καταλήγουν 9€ στο τραπέζι του Έλληνα..???????
Ξέρετε πόσο αγοράζουμε το καλαμπόκι τώρα?? ..0,36€ με το ΦΠΑ.. Είναι πολύ ακριβό κύριε υπουργέ πιστέψτε με…

Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο.. απλά λυπάμαι που είμαι 22 χρονών και οι γονείς μου σταμάτησαν τις σπουδές μου γιατί δεν έχουν λεφτά να με στείλουν..
Ξέρετε πως νιώθω εγώ.?? όχι δεν ξέρετε.. και ούτε εύχομαι να το νιώσετε ποτέ… ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας ούτε τα εγγόνια σας…
Ευχαριστώ πολύ και αν το διαβάσετε να ξέρετε πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι που λέει και ο λαός..

22/02/2011 Ελλήσποντος Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.