Είσοδο στην Ελλάδα προετοιμάζει αμερικανική αλυσίδα νεανικής προσιτής ένδυσης



forever-21

Η αμερικανική αλυσίδα νεανικής προσιτής ένδυσης των 4,4 δισ. δολαρίων συμπεριλαμβάνει στα σχέδιά της την είσοδό της στην ελληνική αγορά. Συμφωνία με master franchisor για διείσδυση σε Ελλάδα και ακόμη οκτώ περιφερειακές ευρωπαϊκές αγορές.

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά προετοιμάζει η αμερικανική αλυσίδα νεανικής ένδυσης Forever 21, ως μέρος ενός ευρύτερου επεκτατικού σχεδίου διείσδυσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Όχημά της για την εγκατάστασή της στην Ελλάδα αποτελεί η εταιρία Tener Management Europe, η οποία έχει αναλάβει τον ρόλο του master franchisor της Forever 21 τόσο για την Ελλάδα όσο και για ακόμη οκτώ ευρωπαϊκές αγορές (Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ελβετία και Πορτογαλία).

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί μάλιστα τη μοναδική που έχει συνάψει η αμερικανική αλυσίδα καθώς επεκτείνεται αυτόνομα στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και στην ‘Απω Ανατολή.

Προς το παρόν, η Tener Management Europe δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης τόσο για την εσωτερική αγορά όσο και για τις υπόλοιπες της ευθύνης της, ωστόσο στελεχώνεται. Επικεφαλής και CEO της εταιρίας είναι ο κ. Αλέξανδρος Δούκας, ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν διευθυντής marketing και δικτύου στην αλυσίδα Γερμανός, στέλεχος στο Καζίνο Λουτρακίου, αλλά και στον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ +0,91%, με ευθύνη του την ανάπτυξη του έργου των VLT’s.

Όσον αφορά την Forever 21, η απόβασή της στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2011, με ένα κατάστημα στη Βρετανία. Η αλυσίδα για τα επόμενα χρόνια κινήθηκε προετοιμάζοντας το κέντρο logistics της στην Ολλανδία, και στις αρχές του 2015 ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει 50 τουλάχιστον νέα σημεία πώλησης σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία κ.α.), εντός της τριετίας.

Στο μεταξύ, η εταιρία συνεχίζει να αναπτύσσεται σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία και Κορέα, διαχειριζόμενη περίπου 600 καταστήματα και απασχολώντας 30.000 υπαλλήλους. Η εμπορική της πρόταση συστήθηκε στο καταναλωτικό κοινό το 1984 από τον Κορεάτη Do Won (Don) Chang στο Λος Άντζελες, το οποίο αποτελεί τη σημερινή έδρα του ομίλου.

Η αλυσίδα, η οποία εξειδικεύεται στη νεανική προσιτή μόδα για άνδρες και γυναίκες, κατατάσσεται ως 95η στη λίστα του Forbes με τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες. Το 2014, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κύκλος εργασιών της ήταν αυξημένος κατά 14,3% στα 4,4 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η εταιρία δεν είναι εισηγμένη -σε αντίθεση με τους βασικούς της ανταγωνιστές- και πως με βάση τις ανακοινώσεις, στις αρχές του 2015, στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν τις πωλήσεις της στην τριετία, αγγίζοντας κύκλο εργασιών της τάξης των 8 δισ. δολαρίων.

euro2day.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Είσοδο στην Ελλάδα προετοιμάζει αμερικανική αλυσίδα νεανικής προσιτής ένδυσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.