Συγκινητική πρεμιέρα για την παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη



etduyjiktyuideryu

Μια μαγική βραδιά έζησαν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, όλοι όσοι παρευρέθησαν στο θέατρο Badminton και στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, οι ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις, σε υποθετικούς χρόνους και χώρους, είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη στην παράσταση, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης του Θέμη Μουμουλίδη ζωντανεύει με τις εξαιρετικές ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και ακόμα σαράντα ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδήγησαν τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και το Γιάννη Μαθέ που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμήνευσαν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.

Μεγάλη συγκίνηση και θερμό χειροκρότημα από όλη την αίθουσα ξέσπασε τη στιγμή που αναγράφηκε στο video wall:

«Στη μνήμη του Μηνά Χατζησάββα».

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο Γ. Γ.του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο Αν. Υπουργός Άμυνας Γιάννης Δρίτσας, ο Αν. Υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο ΓΓ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο Πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, περισσότεροι από 100 βουλευτές, καθώς και οι Γιάννης Φέρτης, Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Μητσιάς, Παντελής Βούλγαρης και Ιωάννα Καρυστιάνη, Χρυσούλα Διαβάτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μάρω Δούκα, Ρένη Πιττακή, Έρση Μαλικένζου, Αφροδίτη Μάνου, Χρήστος Θηβαίος, Στεφανία Γουλιώτη, Ιωσήφ Μαρινάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Δημήτρης Μπάσης, Χριστόφορος Λιοντάκης, Γιώργος Λιάγκας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Ηλίας Μαμαλάκης, Ιωάννα Παππά, Παναγιώτης Πετράκης, Ρένια Λουϊζίδου, Τάσος Ιορδανίδης, Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Δούκα, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μέμος Μπεγνής, Μάκης Τσέλιος, Τζένη Μπότση κ.ά.

Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στην Αθήνα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και θα συνεχίσουν το “ταξίδι” τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το διάστημα 2 με 6 Μαρτίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.