Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα από την Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας



laikienotitaΣΑΒΒΑΤΟ 30/1 , ΩΡΑ 11:00 πμ, κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στη νέα αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα.

Τα αγροτικά μπλόκα αγριεύουν, ελεύθεροι επαγγελματίες κι επιστήμονες παραμένουν ανυποχώρητοι και διαδηλώνουν, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν ολοένα και πιο δυναμικά εργαζόμενοι του δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα, με  απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Και είμαστε 100% μαζί τους. Όπως δήλωσε κι ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου οι μικρότερες συντάξεις θα φτάσουν στα 150 ευρώ κι οι μεγαλύτερες στα 500 ευρώ από το 2019.

Και τώρα έρχονται τα τρομολάγνα παπαγαλάκια και μας ενημερώνουν ότι το ΔΝΤ ζητά ακόμα μεγαλύτερες περικοπές, με άμεση περικοπή όλων των συντάξεων κατά 15%. Μήπως θέλουν να είμαστε κι ευχαριστημένοι με αυτά που ζητά η μνημονιακή κυβέρνηση κι ο Υπουργός Εργασίας; Μήπως να πανηγυρίζουμε επιλέγοντας να πεθάνουμε με τσεκούρι κι όχι με πιστόλι;

Η κυβέρνηση κι ο Αλ.Τσίπρας είναι στριμωγμένοι. Πιέζονται από το κεφάλαιο και τους δανειστές να δείξουν  πυγμή κι αποφασιστικότητα ενάντια στο λαό αλλά είναι ταυτόχρονα πανικόβλητοι με το τσουνάμι των λαϊκών αντιδράσεων.  Ευτυχώς έχουν την ουσιαστική συμπολίτευση από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λεβέντη. Αλλά η στήριξη του παλιού στο…  πεπαλαιωμένο νέο ξέρουν ότι δεν αρκεί.

Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Αυτό είναι και το νόημα της προκλητικής προσβολής του Σόιμπλε («είναι το μνημόνιο ηλίθιε») που κατάπιε αμάσητη ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Εμείς όμως πρέπει να απαντήσουμε στα μνημόνια και στους εμπνευστές τους, και να πούμε «στα τσακίδια». Κι ο τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι ο μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός.

Τα ρυάκια αντίστασης συναντιούνται πρώτη φορά στη γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη και πρέπει να γίνουν χείμαρρος αντεπίθεσης για να πάρουμε τα κλεμμένα από το κεφάλαιο και τους δανειστές. Για να πληρώσουν για παράδειγμα τα δισεκατομμύρια χρεών τους πρώτα οι Βαρδινογιανναίοι κι οι Μπόμπολες κι ύστερα βλέπουμε αν θα έχει «πρόβλημα βιωσιμότητας» το ασφαλιστικό.

Στις 30/1 υπάρχει παν-βορειοελλαδίτικο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ως Λαϊκή Ενότητα καλούμε τους πολίτες της Εορδαίας να κινητοποιηθούν , να προχωρήσουμε κι εμείς στην περιοχή σε μια σειρά συλλογικών δράσεων που θα δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή μας στο αντι-ασφαλιστικό, για να κάνουμε ακόμα πιο δυνατό το μήνυμα «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»!

Το Σάββατο 30/1 καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας και καλούμε το λαό της πόλης να συμμετέχει. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.