Ολοκληρώθηκε η βασική εκπαίδευση του σχολείου Διάσωσης των υποψηφίων μελών-εθελοντών στην Κοζάνη



setyjetyjetyj

Ολοκληρώθηκε με τις εξετάσεις, στις 25/01/2016 η βασική εκπαίδευση του σχολείου Διάσωσης του 2015, των υποψηφίων μελών-εθελοντών του Παραρτήματος Νομού Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια της σχολής, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά, με θέματα: Πρώτες Βοήθειες, Πρακτική Μετεωρολογία, Προσανατολισμός, Επιβίωση, Τηλεπικοινωνίες, Κατασκευή Κόμπων, Ναυαγοσωστικές Διαδικασίες, Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, Αεροδιάσωση, Οργάνωση Επιχειρήσεων.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου.

Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 31 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με Αρ. Μητρώου έξι (6) καθώς επίσης και από το INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005, καθιστώντας τη ως τη μόνη διεθνή διασωστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs), την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ. με Αρ. Μητρώου 14) του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και με την ECHO (European Community Humanitarian Office) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι η μόνη ελληνική οργάνωση που είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης (IKAR-CISA), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διασωστικών Σκύλων (IRO) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (I.M.R.F.)

Με ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2.000 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε κι αν λαμβάνουν χώρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στελεχώνεται από εθελοντές με επαγγελματική συνείδηση και άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση.

Για το Παράρτημα Ν. Κοζάνης
Ο υπεύθυνος Τύπου και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.
Σάκης Παπαϊωάννου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.