Όλο το χρονικό και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας του Κωστή Πολύζου

polizos134

Η μοιραία νύχτα…

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φλεβάρη του 2011. Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στο «Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν .

Επτά μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι της οικογένειας του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω – γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι, στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού και πατέρας του πατριού πέθανε πριν από λίγες μέρες από παθολογικά αίτια.

Το «Τούνελ» έδωσε μια μεγάλη μάχη όλα αυτά τα χρόνια για να λάμψει η αλήθεια και να δικαιωθεί η μνήμη του αδικοχαμένου Κωστή που γνωρίσαμε όλοι μέσα από την εκπομπή και αγαπήσαμε. Η Αγγελική Νικολούλη είχε καταθέσει σαν βασικός μάρτυρας στον Ανακριτή Κοζάνης για την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, μετά στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο Μεταγωγών για να πάρουν τον δρόμο για την Κοζάνη, όπου θα απολογηθούν.

Το ντοκουμέντο που αποκάλυψε η εκπομπή, φωτίζει το σκοτάδι στη Σιάτιστα Κοζάνης. Ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα που «πνίγουν» τρία χρόνια τώρα, την αλήθεια για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου 23 χρόνων.

Το «Τούνελ» παρουσίασε τη βαθιά έρευνα που πραγματοποίησε. Αξιολόγησε τα ευρήματα στον τόπο της ταφής του άτυχου νέου. Εντόπισε στη συνέχεια ένα ύποπτο για τη μεταφορά του πτώματος, αυτοκίνητο. Έφτασε στο πλυντήριο αυτοκινήτων που το έπλυναν πριν πουληθεί και κατέληξε στο νέο ιδιοκτήτη του…. Σε αυτή την ερευνητική πορεία, το φως στην άκρη του σκοτεινού τούνελ φάνηκε…

Ανθρώπινο αίμα εντοπίστηκε στα επιστημονικά εργαστήρια του γεντιστή Γιώργου Φιτσιάλου. Βρισκόταν στον εσωτερικό χώρο της κουκούλας που κάλυπτε την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου…

Ο Κωστής Πολύζος χάθηκε τη νύχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου του 2011, από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένεια του στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Επτά μήνες μετά, στις 24 Σεπτεμβρίου, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το πτώμα του στο χωράφι της οικογένειας του πατριού του, στη θέση Πασά Γεφύρι στα σύνορα Γρεβενών – Κοζάνης. Περιμετρικά του «τάφου» υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα. Χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη, ώστε να μην μπορεί κάποιος να πλησιάσει.

 Διπλό πλύσιμο στο ύποπτο αυτοκίνητο….

Μία σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» αξιοποιήθηκε κατάλληλα και άνοιξε το δρόμο για τις εξελίξεις. Λίγο πριν βρεθεί το πτώμα του Κωστή ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο 4χ4 κινήθηκε ύποπτα. Ο κάτοχος του συγκεκριμένου οχήματος το μετέφερε σε κεντρικό πλυντήριο της Κοζάνης, ανέφερε ότι το είχε πλύνει κι ο ίδιος, αλλά ζήτησε να ξαναπλυθεί με βιολογικό καθαρισμό. Οι υπάλληλοι του πλυντηρίου εντόπισαν κάποιους λεκέδες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που παρά τις προσπάθειες τους δεν καθάρισαν. Ενημέρωσαν την ασφάλεια Κοζάνης και έδωσαν και σχετικές καταθέσεις. Λίγες μέρες αργότερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε κάποια μάντρα και πουλήθηκε.

Το έλεγξε στην αρχή  η Σήμανση Θεσσαλονίκης

Το «Τούνελ» εντόπισε το νέο ιδιοκτήτη του ύποπτου αγροτικού οχήματος σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε στο όνομα του δεκαεπτά μέρες πριν βρεθεί το πτώμα του Κωστή, το Σεπτέμβριο του 2011. Το αγόρασε από μάντρα και πριν αρχίσει να το κυκλοφορεί το έπλυνε κι εκείνος με βιολογικό καθαρισμό. Εξεπλάγην όταν λίγο καιρό μετά, τον αναζήτησε η Σήμανση. Αστυνομικοί του ζήτησαν να το μεταφέρει ο ίδιος στα εργαστήρια τους στη Θεσσαλονίκη για έλεγχο. Όταν το πήρε πίσω, πρόσεξε κάποιους έντονους λεκέδες στην κουκούλα της καρότσας του 4χ4. Η εκπομπή ήρθε σε επαφή μαζί του και  εκείνος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην έρευνα. Λίγες μέρες αργότερα οι λεκέδες στο κάλυμμα, θα περνούσαν κυριολεκτικά από το μικροσκόπιο…

Σοκ από το ανθρώπινο αίμα στο αυτοκίνητο

Το κάλυμμα της καρότσας  του ύποπτου επαγγελματικού αυτοκινήτου εξετάστηκε εξονυχιστικά στα εργαστήρια του γενετιστή και ειδικού πραγματογνώμονα κ. Γιώργου Φιτσιάλου. Όπως και στην περίπτωση του Μάριου Παπαγεωργίου, ο κ. Φιτσιάλος χρησιμοποίησε τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες μεθόδους ανίχνευσης γενετικού υλικού. Επί τρία χρόνια το αυτοκίνητο ήταν εκτεθειμένο σε αντίξοες συνθήκες. Είχε πλυθεί με βιολογικό τρόπο πάνω από δυο φορές και ήταν εκτεθειμένο σε εξωτερικό χώρο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην Αγγελική Νικολούλη ο Γιώργος Φιτσιάλος, αυτό που αναζητούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το αίμα του άτυχου νέου, αφού το πτώμα του είχε ήδη βρεθεί.

Η ειδική μέθοδος ανίχνευσης έφερε στο φως το ντοκουμέντο… Στον εσωτερικό χώρο της κουκούλας, στη μέση της περίπου και στην άκρη, βρέθηκε το ανθρώπινο «ταλαιπωρημένο» αίμα… Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα δυνατό στοιχείο στη διαλεύκανση της υπόθεσης του Κωστή Πολύζου. Ο γενετιστής θεωρεί απαραίτητη την εξονυχιστική έρευνα σε αυτό. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων τίθενται στη διάθεση των Δικαστικών Αρχών της Κοζάνης.

Ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε απ’ τις αρμόδιες Αρχές, δεν στάθηκε εμπόδιο για να συνεχίσει το «Τούνελ» την επίμονη και μεθοδική έρευνα που στρέφεται στον τόπο του εγκλήματος. Νέες μαρτυρίες διαλύουν την ομίχλη της μοιραίας νύχτας που δολοφόνησαν και εξαφάνισαν τον 23χρονο Κωστή Πολύζο από τη Σιάτιστα Κοζάνης. Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα, λεπτομέρειες που πέρασαν απαρατήρητες, ήρθαν στο φως και οδηγούν την υπόθεση στο δρόμο της εξιχνίασης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια, ο Κωστής στις 18 Φεβρουαρίου 2011 επέστρεψε στο σπίτι του γύρω στις 11.30 το βράδυ. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Ήταν ευδιάθετος, έφαγε, έπαιξε με τον ετεροθαλή αδελφό του παιχνίδια στον υπολογιστή. Βγήκε για να διορθώσει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μία χαλασμένη βρύση και συνομίλησε για λίγη ώρα με κάποιον άγνωστο που είχε σταματήσει με το αμάξι του έξω από το γκαράζ της αυλής. Μπήκε στο σπίτι ξανά, έβαλε το μπουφάν του, πήρε μια ομπρέλα και είπε ότι θα πήγαινε και πάλι στο φίλο του, απ’ όπου μόλις είχε επιστρέψει. Όλα αυτά, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα , μέσα σε μισή ώρα!

Το «Τούνελ» κατάφερε να εντοπίσει όσα δεν βρήκε τον πρώτο καιρό της έρευνας.Νέοι μάρτυρες που κινήθηκαν εκείνη την επίμαχη ώρα στη γειτονιά του Κωστή. Οι μαρτυρίες τους στην εκπομπή, διαλύουν το σκοτάδι εκείνης της νύχτας…

Οι νέες μαρτυρίες για το άγνωστο αυτοκίνητο…

Οι μαρτυρίες που συγκέντρωσε το «Τούνελ» τώρα και τότε, δίνουν ξεκάθαρα την εικόνα της νύχτας που χάθηκε ο Κωστής. Τον είδαν στις 11.30 να μπαίνει στο σπίτι του αλλά κανείς δεν τον είδε να βγαίνει. Οι μάρτυρες που ακούστηκαν στην εκπομπή, επέστρεφαν μετά τα μεσάνυχτα στα σπίτια τους, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τοσπίτι του Κωστή. Κανένας δεν είδε το σταματημένο αυτοκίνητο όπως το περιγράφει ο ετεροθαλής μικρότερος αδελφός του. Κανένας δεν αντιλήφθηκε τον Κωστή Πολύζο να βγαίνει από το σπίτι του και να περπατάει με την ομπρέλα όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του.

Τα δάνεια

Όπως απέδειξε η έρευνα, μόλις ο Κωστής ενηλικιώθηκε πήρε στο όνομα του υπέρογκα δάνεια για λογαριασμό της οικογένειας του. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή, οι δόσεις παρέμεναν απλήρωτες και οι τράπεζες ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο. Οι επιστολές των τραπεζών και τα εξώδικα δεν στέλνονταν στη διεύθυνση του πραγματικού δανειολήπτη, αλλά στις διευθύνσεις των δύο συνονόματων ανδρών.

Το πτώμα του Κωστή βρέθηκε 8 μήνες μετά την εξαφάνιση του, από τα σκυλιά ενός κυνηγού, που σόκαρε τον κόσμο με τη μαρτυρία του στο «Τούνελ». Ήταν θαμμένος σε χωράφι στη θέση Πασά Γεφύρι, που ανήκει στον πατριό του και που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα.

Σοκ απ’ τις αποκαλύψεις για το πτώμα του Κωστή

Η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε στην εκπομπή νέα στοιχεία για τον τάφο του Κωστή που σόκαραν. Περιμετρικά στο σημείο αυτό, υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα και μαζί με άλλα από αγκαθωτούς θάμνους, χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη για να μην πλησιάσει κανείς τον «τάφο» και κυρίως άγρια ζώα. Και τίθεται εύλογα το ερώτημα: ο ιδιοκτήτης του χωραφιού το οποίο επισκεπτόταν συχνά αφού διατηρούσε εκεί τα μελίσσια του, δεν παρατήρησε την περίφραξη με τα κομμένα κλαδιά;

Όπως αποκάλυψε στο «Τούνελ» μάρτυρας, το οικόπεδο αυτό δεν είχε αναφερθεί στις Αρχές την περίοδο που πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό του Κωστή.

Η οικογένεια του το είχε διαψεύσει αυτό στο «Τούνελ», λέγοντας ότι ήταν από τα πρώτα που είχε δηλώσει, ακριβώς γιατί εκεί υπήρχαν τα μελίσσια με τα οποία ασχολιόταν ο Κωστής.

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε ακόμη ένα σοκαριστικό στοιχείο για το πτώμα του παιδιού, που μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί. Το πτώμα από τη λεκάνη και κάτω, βρισκόταν ατόφιο, βαθιά θαμμένο στον τάφο. Η εικόνα του είχε δώσει τότε πολλές απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα των Αρχών που όμως δεν τις αξιποίησαν. Φορούσε ένα παντελόνι στυλ φόρμας και ήταν ξυπόλυτος. Όσο κι αν έσκαψαν βαθύτερα οι αστυνομικοί δεν βρήκαν αθλητικά παπούτσια. Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε το χρόνο θανάτου την περίοδο που εξαφανίστηκε. Ο τρόπος με τον οποίο τον δολοφόνησαν, δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί γιατί από τη μέση και πάνω το πτώμα ήταν διαλυμένο από τα άγρια ζώα και τα σκυλιά της περιοχής. Έστω και μετά από τρία χρόνια οι Αρχές οφείλουν να αξιοποιήσουν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως και να οδηγηθούν προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από το anikolouli.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.