Μέγα Θρησκευτικό γεγονός για την Εορδαία η έλευση του Τιμίου Ξύλου



DSC00563-620x330

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, η Εορδαία θα υποδεχθεί μετά από 53 χρόνια το «ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ» που περιέχει ο Σταυρός των Κομνηνών, στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων με την επωνυμία «Γιορτή Γραμμάτων» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Εορδαίας, η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας, η Πανελλήνια Ένωση Σουρμενιτών, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/βθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Εορδαίας και το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά, στις 29,30 και 31 Ιανουαρίου στην Πτολεμαΐδα.

Το Ιερό κειμήλιο θα συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Βεροίας κ.κ. Παντελεήμωνα, ενώ η υποδοχή του θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα τις 29-1-16 στη διασταύρωση των οδών 25ης Μαρτίου και Γονατά και θα ακολουθήσει πορεία προς τον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης με τη συνοδεία αγήματος, Σημαιοφόρων των Σχολικών Μονάδων της Εορδαίας και πιστών, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρίου, αφού θα προηγηθεί και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών κ.κ. Θεοκλήτου και Παντελεήμωνος.

Στα πλαίσια του εορταστικού τριημέρου θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο της Πανελλήνιας Ένωσης Σουρμενιτών, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη προς τιμήν των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της Εορδαίας, θα υπάρξει ομιλία για τους τρεις Ιεράρχες από τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο στο Μουσικό Σχολείο και θα γίνει η βράβευση 100 μαθητών της Ε΄και Στ΄τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Εορδαίας σε ειδική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, από το Ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των σημαντικών αυτών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Εορδαίας συγκαλεί συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ το οριστικό και πλήρες πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί επίσημα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Από το e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.