Κοζάνη: Το ασφαλιστικό της ΔΕΗ και ο τοπικός κυβερνητικός «ψάλτης» – Άρθρο του Σπύρου Κουταβά



1edtyytj

Απ’όλα έχει ο μπαξές του Περιφερειάρχη. Ακόμη και σύσκεψη για τις μειώσεις των ήδη αλλά και μελλοντικών συνταξιούχων της ΔΕΗ.   Πρόκειται για την πολύωρη σύσκεψη που έγινε Κυριακάτικα στην περιφέρεια με προσκεκλημένους γνωστούς συνδικαλιστές, από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ μέχρι και τους τρεις προέδρους σωματείων των συνταξιούχων της επιχείρησης.

Το κλίμα βαρύ και ασήκωτο!!. Χωρίς πλάκα. Ο Περιφερειάρχης «ανησυχεί» για το μέλλον των ήδη συνταξιούχων της ΔΕΗ με τα 1500 € η 2000 € το μήνα! καθώς και για τους μελλοντικούς που αναμένεται να λάβουν το εισιτήριο τα επόμενα χρόνια. Το πλαφόν 2.600 €|μήνα  που έχει επιβληθεί στην ΔΕΗ έχει πλήξει! το εισόδημα των μελλοντικών συνταξιούχων της περιοχής που το ξεπερνούσαν ενώ άλλοι που δεν το έφταναν συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα να τρέχουν οι άμοιροι να εργαστούν (ακόμη και χωρίς αντικείμενο) τα Σαββατοκύριακα προς αναπλήρωση των χαμένων.

Για αυτούς ανησυχεί ο Θόδωρος, για  το «οικονομικό μέλλον και την ανέχεια» των παραπάνω με την αιτιολογία ως κερασάκι ότι “θα ρέουν λιγότερα χρήματα στην περιοχή”  και έτσι οργάνωσε την σύσκεψη.

Και όπως αντιλαμβάνεστε,  προσέτρεξε με χαρά ολόκληρη η συνδικαλιστική πυραμίδα των εργαζομένων της επιχείρησης, όπου με πομπώδες ύφος προανήγγειλαν την καταστροφή της περιοχής επειδή θα μειωθούν οι μελλοντικές τους συντάξεις. Δυστυχώς για όλους μας, το θέμα είναι οτι τα πιστεύουν αυτά που λένε και μαζί με αυτούς τα πιστεύουν και οσοι τους χαϊδεύουν τα αυτιά.

Βέβαια  είναι αλήθεια ότι δεν τους είδα να αντιδρούν με ανάλογο τρόπο  στα σχέδια της κυβέρνησης με τις ελάχιστες επιλογές που έχει στο τραπέζι για το μέλλον της ΔΕΗ και την σημασία που μπορεί να έχει η περιοχή μας τα επόμενα χρόνια.  Εκείνο που βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή της συνδικαλιστικής ιεραρχίας ήταν τα πάσης φύσεως προνόμια που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.  Το έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής  δεν συμβαδίζουν πάντα με τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΔΕΗ. Ο περιφερειάρχης και οι συν αυτώ φαίνεται ότι ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί.

Παρότι όσα συμβαίνουν σήμερα είναι συνέχεια του δράματος από τους  προηγούμενους κυβερνώντες, ο Θόδωρος αποφάσισε να αλλάξει στάση και συμπεριφορά.  Χαμήλωσε τους τόνους, σταμάτησε να κουνά δεικτικά το χέρι προς τον αντίπαλο και  κατάπιε το καταγγελτικό θυμωμένο ύφος. Οι νέοι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές   Δημήτριος Δημητριάδης, Γεώργιος Ντζιμάνης, απο την Κοζάνη,  Κων/νος Σέλτσας απο την Φλώρινα που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη δεν είναι οι προσκυνημένοι και προδότες της πατρίδας όπως οι προηγούμενοι, ούτε τους ζητήθηκε από τον Θόδωρο να παραιτηθούν επειδή θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και ότι άλλο ακολουθεί.

Ο περιφερειάρχης καθήμενος πια στο στασίδι του κυβερνητικού “ψάλτη” υμνολογεί υπάκουα και ακούραστα. Αντιλαμβανόμενος την πολιτική  αδυναμία και τα διαλυτικά φαινόμενα του τοπικού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επικοινωνήσουν  με τους πολίτες «παίζει» το πολιτικό  χαρτί αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες επηρεασμού και κατευνασμού της «κοινής» γνώμης. Οι λόγοι κατανοητοί αλλά δεν μπορεί να είναι και σεβαστοί.

Ετσι δεν μπορώ να μην σημειώσω το σήμα που εκπέμπουν προς τον περιφερειάρχη και τους χειρισμούς του για θέματα που δεν άπτονται των καθηκόντων του, με την απουσία τους από την σύσκεψη οι βουλευτές Θ. Μουμουλίδης και Γ. Θεοφύλακτος.

Γράφει ο Σπύρος Κουταβάς

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.