Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ στην Κοζάνη – Τι συζητήθηκε – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο



1edtyytjΠραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κοζάνης.

Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ και συμμετείχαν αρκετοί φορείς αλλά και συνδικαλιστές τόσο της Κοζάνης όσο και τις Φλώρινας.

Συγκεκριμένα:

Δημήτριος Δημητριάδης-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Γεώργιος Ντζιμάνης – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Κων/νος Σέλτσας-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας
Γεώργιος Κασαπίδης-Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «ΕΝΩΣΗ»
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ»
Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίας
Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας
Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ
Ανεξάρτητοι Έλληνες Π.Ε. Κοζάνης

συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά το ασφαλιστικό και ειδικότερα οι επικείμενες αλλαγές στο χώρο των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ ΑΕ. Μετά τις τοποθετήσεις και τις επισημάνσεις των παραβρισκόμενων αποφασίστηκε οι βουλευτές που συμμετείχαν, να μεταφέρουν στα αρμόδιο όργανα τα παρακάτω:

1.    Οι αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό θίγουν βασικά Συνταγματικά δικαιώματα και ως εκ τούτου μας βρίσκουν αντίθετους.
2.    Προβλέπουν νέες υπέρογκες μειώσεις στις ήδη μειωμένες συντάξεις, οι οποίες στις μεγαλύτερες εξ αυτών αγγίζουν το 40%.
3.    Δημιουργούν ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων και ενθαρρύνουν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού.
4.    Ως ελάχιστες βελτιώσεις οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη  υιοθετούν τις προτάσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οι οποίες είναι οι εξής:
•    Ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού συστήματος και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης
•    Αναθεώρηση των ποσοστών αναπλήρωσης που είδαν το φως της δημοσιότητας.
•    Διατήρηση των υπαρχουσών καταστατικών και κανονιστικών διατάξεων του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, όπως προβλέπονται από άρθρο 34 του Ν. 2773/1999
•    Υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, περί επαναφοράς των καταργηθέντων διατάξεων στον τομέα των συντάξεων.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε από τους αποδέκτες της εν λόγω επιστολής:

α)Να συζητηθεί η παρούσα κοινή δήλωση μας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 11-1-2016, με σκοπό την ενημέρωση αυτής από τον αρμόδιο υπουργό κ. Κατρούγκαλο για τις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό,

β)Την άμεση σύγκληση σύσκεψης με την συμμετοχή των θεσμικών φορέων της ΠΔΜ, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του αρμόδιου υπουργού και

γ) Συνάντηση-ενημέρωση με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τέλος δηλώνουμε ότι η αντίδραση μας σε οποιαδήποτε αλλαγή που δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων της περιοχής μας και προοιωνίζει δυσάρεστες εξελίξεις στην γενικότερη λειτουργία της επιχείρησης επιδεινώνοντας την ήδη δεινή θέση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα είναι σύσσωμη και άμεση.

Το αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης θα πραγματοποιήσει ανάλογες συσκέψεις και με άλλους κλάδους εργαζομένων για το ίδιο θέμα.

Δείτε τις φωτογραφίες του Δημήτρη Στραβού:

1edtyytj

2teyjetydty

3tryhetryjuhetry

4etyjtgyjhet

5etgyjedtyjed

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ στην Κοζάνη – Τι συζητήθηκε – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.