Εντός Ιανουαρίου η ρύθμιση για το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα – Τι σχεδιάζει το Υπ.Οικ.

pistotiki_mixanima

Μέσα στον μήνα έρχεται η νομοθετική ρύθμιση με την οποία το αφορολόγητο θα χτίζεται μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε πως η επεξεργασία της ρύθμισης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και τόνισε πως θα έχει αναδρομική ισχύ. “Θα υπάρξουν κατηγορίες συμπολιτών μας που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της χρήσης πλαστικού χρήματος”, είπε ο Π. Μελαχρινός αναφερόμενος σε κοινωνικές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι.

Σε ερώτηση για το ποσοστό του εισοδήματος που θα καλύπτεται από το αφορολόγητο ο κ. Μελαχρινός είπε ότι “θα είναι γενναίο το ποσοστό αυτό από εκείνο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή το 10%”.

Πάντως όπως φαίνεται η χρήση των μηχανημάτων POS από τις επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο όσες νέες επιχειρήσεις ξεκινούν τη λειτουργία τους να έχουν υποχρεωτικά και αυτό το σύστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό θα υπάρχει για τους επιχειρηματίες και ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα POS ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές προμηθευτών και ΦΠΑ.

Πηγή: news247.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εντός Ιανουαρίου η ρύθμιση για το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα – Τι σχεδιάζει το Υπ.Οικ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.