Με λαμπρότητα ο Εορτασμός των Θεοφανείων στα Γρεβενά – Δείτε το βίντεο



DSC_2016

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Εκκλησίας μας, στα Γρεβενά, την 6-1-2016.

Στο προαύλιο του κατάμεστου μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελίστριας έγινε ο Μεγάλος Αγιασμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ. Από εκεί, συνοδεία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου μια φωτεινή λιτανεία διέσχισε την πόλη προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σύντομα συναντήθηκαν με το εκκλησίασμα των δύο Ιερών Ναών, του Αγίου Γεωργίου Βαροσίου και του Αγίου Αχιλλίου, με τις εικόνες της Βάπτισης του Κυρίου και τα εορταστικά λάβαρα.

Στο γεμάτο κόσμο Δημοτικό Γυμναστήριο, έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, όπου πλήθος παιδιών και νέων (με την ομόθυμη συμμετοχή των δυο κολυμβητικών συλλόγων των Γρεβενών) βούτηξαν στις πισίνες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαβίδ μίλησε για τη ζωντανή παράδοση που αγκαλιάζει τους πάντες και στέλνει σε όλους μήνυμα ομόνοιας και ενότητας. «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του greveniotis.gr:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.