Επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης για το θέμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης προς τον Περιφερειάρχη



ioannidis_leuteris2 Κύριε Περιφερειάρχη,

όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων στην Περιφέρειά μας παρουσιάζει πολύ σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες προς του πολίτες της περιοχής μας να είναι προβληματικές και εξαιρετικά περιορισμένες. Δικαίως, λοιπόν, οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς. Τα προβλήματα κυρίως παρουσιάζονται στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της περιφέρειας, που είναι και αυτά που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της, τα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, αντίστοιχα.

Η κοινωνία της Κοζάνης πρόσφατα, με μια πραγματικά μεγαλειώδη και τεράστια σε όγκο κινητοποίηση, μας έβαλε όλους προ των ευθυνών μας και εξέφρασε την αγανάκτηση για την απογοήτευση της σε ό, τι αφορά στην λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων της περιοχής και ειδικότερα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη η συνεργασία όλων για την αντιμετώπιση του κρισιμότατου αυτού ζητήματος. Γνωρίζοντας, τόσο την ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και τις προσπάθειες που έχετε κάνει, θέλω να σας προτείνω να οργανώσετε μια ευρεία σύσκεψη με παρόντες όλους τους Δημάρχους, αλλά και την ηγεσία της Υγειονομικής Περιφέρειας που καλύπτει την περιοχή μας.

Είναι προφανές πως αυτή η κατάσταση, έτσι όπως είναι διαμορφωμένη, δεν μπορεί να συνεχιστεί και εκτιμώ πως θα πρέπει συντονισμένα να ξεκινήσουμε έναν διάλογο μεταξύ των τοπικών και αρμόδιων φορέων, ώστε αφενός να συμβάλλουμε στην επίλυση των άμεσων προβλημάτων των νοσοκομείων μας, αφετέρου να διαμορφώσουμε μια συνεκτική πρόταση για τον ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό για τον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας, όπου και αν αυτοί κατοικούν.

Με τιμή

Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.