Πολλές οι εκδηλώσεις του Δήμου το τριήμερο που πέρασε – Δείτε τo πρόγραμμα των επόμενων ημερών



srtysruytjsrtyusΈνα τριήμερο γεμάτο Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, από την Παρασκευή μέχρι και χθες,  μικροί και μεγάλοι  στην Κοζάνη. Ο Δήμος Κοζάνης, έχει επιλέξει  φέτος,  να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις εκδηλώσεις του, με  τη συμμετοχή  των δομών του Δήμου, συλλόγων της περιοχής αλλά και ιδωτικών δόμων.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου τα Μικρά σύνολα και η Παιδική Χορωδία του ΔΩΚ παρουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν, στην ασφυκτικά γεμάτη Αίθουσα Τέχνης, το «Παραμύθι των Χριστουγέννων».

Συμμετείχαν οι Τάξεις των Ε. Μπαντώλα, Κ. Σουλιώτη, Σ. Τάκα, Σ. Κουκουμπέση. Αφηγήθηκε η Α. Τοπάλη. Σκρουτζ ο Ευαγ. Τζημόπουλος.

Το Σάββατο ήταν μια ακόμη μέρα με εκδηλώσεις για τα παιδιά, μέσα και έξω από Δημαρχείο Κοζάνης. Δεκάδες παιδιά έκαναν κατασκευές με τις δασκάλες από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ενώ έπαιξαν και τραγούδησαν με τη “Μουσικούπολη”. Οι εκδηλώσεις  συνεχίστηκαν το απόγευμα με τις «Χρωματιστές Παραμυθομελωδίες» από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης.

Και τι δεν είχε η χθεσινή  Κυριακή… Το εντυπωσιακό έθιμο των Μωμόγερων από τους Συλλόγους Τετραλόφου, Πρωτοχωρίου, Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου. Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις χορωδίες Ερυθρού Σταυρού, Μικρασιατών και Λευκόβρυσης Διγενής Ακρίτας καθώς και  το σύνολο φλογέρας του ΔΩΚ. Θεατρικά εργαστήρια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , κατασκευές για παιδιά από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών και τις δασκάλες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Άγιο Βασίλη και ξωτικά. Κυρίως όμως είχε τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων και ειδικά παιδιών.

Το τριήμερο έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, καθώς  η Νεανική Χορωδία με τη διδασκαλία της  Ε. Μπαντώλα, η Μικτή Χορωδία, η Μικρή Ορχήστρα και η Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη παρουσίασαν  τη «Συναυλία των Χριστουγένων».

Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου, στο φουαγιέ της Αίθουσας Τέχνης το τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης λειτούργησαν  μπαζάρ κοσμημάτων κατασκευασμένων από τους σπουδαστές του. Τα έσοδα του μπαζάρ θα διατεθούν σε κοινωφελή σκοπό.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

● «Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών και στολισμός των δέντρων του κεντρικού πεζόδρομου» από τους μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου (τμήμα ζωγραφικής) και εικαστικές χριστουγεννιάτικες παρεμβάσεις στις πλατείες Ελευθερίας, Τιάλειου και 28ης Οκτωβρίου (τμήμα Γραφικών Τεχνών ), καθώς και στον Δημοτικό κήπο.
17.00– 19.00, Κεντρική Πλατεία

● Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, Εργαστήρι με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, τεχνική Decoupage, με την Μένη Γκουλιώνη, ΚΔΒΚ
17.00, Media Lab

● Xριστουγεννιάτικες ιστορίες του Κ. Ντίκενς και Κάλαντα, με την Nikola Ηarrington και την Έλενα Τσιόπτσια, ΚΔΒΚ
19.00, Δημοτική Χαρτοθήκη
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

● «Χριστούγεννα με άρωμα κανέλας….», Παιδότοπος ΜΕΛΙ ΜΕΛΟ
12.00, Κεντρική πλατεία
Κατασκευή χριστουγεννιάτικων  αρωματικών στολιδιών και Face Painting

● Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις, ΔΗΠΕΘΕ
19.30, Στέκι Φιλοπρόοδου Συλλόγου

 Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

● Κάλαντα Χριστουγέννων από το Τμήμα Μουσικοκινητικής, τη Χορωδία νηπίων και την Τάξη βιολιού του ΔΩΚ, ΟΑΠΝ
12.00, Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης
13.00, Παιδιατρική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

● «Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες» ,  Music Art – Νέο Ωδείο Κοζάνης
13.00, Κεντρική πλατεία

● Αφήγηση παραμυθιού «Πώς το έλατο έγινε χριστουγεννιάτικο δέντρο», με τον Σάκη Κουκουμπέση, ΟΑΠΝ
18.00, Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

● «Μουσική και λόγος των Χριστουγέννων»,
20.30, Γραφείο Δημάρχου
Διαβάζει η Ελένη Δημοπούλου και μέλη των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ
Στο πιάνο η Κλέρη Τζιουρά

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου
Πρωινός Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής του Δήμου «Πανδώρας» σε δρόμους της πόλης
● Κάλαντα στο Δημαρχείο
Σύλλογοι και παιδιά ψάλλουν τα κάλαντα στο Δημαρχείο

● Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Σβούρες»
11.00, Κεντρική πλατεία

● Τα παιδιά στολίζουν το «Δέντρο των Ευχών»
12.30, Κεντρική πλατεία

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου
● «Γιορτή Γιαπρακιού», ΟΑΠΝ σε συνδιοργάνωση με τον Λαογραφικό Όμιλο «Φίλοι της Παράδοσης»
12.30, Κεντρική Πλατεία

● «Συναυλία αλληλεγγύης από μουσικά σχήματα της πόλης» για την συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες, Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας
Συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα: «Οχληροί Μουσικοί διαίτης», Δημήτρης Βαβλιάρας –Γιώργος Μιχαήλ, Φωνές Εγχόρδων The bahalows band, «Αλκή» Δήμητρα Καραγιάννη –Δημήτρης Γαύρος
20.00, Αίθουσα Λέσχης Αξιωματικών «Φίλιππος»

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πολλές οι εκδηλώσεις του Δήμου το τριήμερο που πέρασε – Δείτε τo πρόγραμμα των επόμενων ημερών

  1. Ναι και καλα ασχολούνται με την πόλη μας!!!!γιαυτο έβαλε ο δήμαρχος λεωφορείο δωρεάν να στείλει τον κόσμο τις Κοζάνης στο χριστουγεννιάτικο χωριο στα Τρίκαλα!τοσο πολυ τον πείραξε που έκανε το εκθεσιακό χριστουγεννιάτικο χωριο! Και στις εκλογές να παει στους τρίκαλινους να Ζήτηση ψήφους!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.