Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία



nd_2015_10_18_12_31_57_b2

«Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου ανέλαβα την ηγεσία για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο το πρωί στις 7:00 και θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ.
«Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ, ο καθένας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Να ευχαριστήσω και τις οργανώσεις μας σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ θα στεφθεί από επιτυχία και έκαναν έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες.

Είχε προηγηθεί με επιτυχία τεστ της εταιρείας Vodafon, σε πραγματικές συνθήκες του λειτουργικού συστήματος με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές. Έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες έχουν απευθύνει και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

-Αν δεν πιάσει κάποιος το όριο του 50%
Εάν αύριο κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη δεν συμπληρώσει το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει δηλώσει από την πλευρά του ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

-Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την κάλπη

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.
Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)
Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.