Αθώοι οι 13 ακτιβιστές της Greenpeace από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης

koza-greanpeace-dikastirio-864x400_c

Αθώους έκρινε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τους 13 ακτιβιστές της Greenpeace, έξι γυναίκες και επτά άνδρες, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη ανέβηκαν  στον Πύργο Ψύξης της 5ης μονάδας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου και έβαψαν με μπογιά το μήνυμα «Go Solar», ώρα για ήλιο.

Οι κατηγορίες που βάραιναν να μέλη της Greenpeace ήταν «διακεκριμένη φθορά περιουσίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης κοινωφελούς επιχείρησης». Το Δικαστήριο έκρινε ότι η δράση αυτή των μελών της Greenpeace δεν παρεμπόδισε τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, ενώ έκρινε ότι η φθορά που προκλήθηκε, στην περίφραξη του σταθμού και στον Πύργο Ψύξης ήταν ευτελέστατης αξίας.

Σε ανακοίνωσή της η Greenpeace επισημαίνει ότι «με την απόφασή του αυτή, το Δικαστήριο αναγνώρισε στην ουσία το δικαίωμα της κοινωνίας των πολιτών να προχωρεί σε ειρηνικές, δυναμικές δράσεις για ζωτικής σημασίας θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την κοινωνία».

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου, κάλεσε για μια ακόμη φορά την Ελληνική κυβέρνηση να «ευθυγραμμίσει την πολιτική της με τα νέα δεδομένα ανακοινώνοντας την οριστική απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα ως το 2050».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –  Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αθώοι οι 13 ακτιβιστές της Greenpeace από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης

  1. “η φθορά που προκλήθηκε, στην περίφραξη του σταθμού και στον Πύργο Ψύξης ήταν ευτελέστατης αξίας”
    Θα το πληρώσετε εσείς μηπως???

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.