Εργασιακό Σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης – Δυτικής Μακεδονίας: Στο ίδιο έργο θεατές!asthenoforo_ekav_logoΣτο ίδιο έργο θεατές . Βάση της πρόσκλησης  εκδήλωσης ενδιαφέροντος με απόφαση Δ.Σ. στην συνεδρίαση 34/08-12-2015 (θέμα 122) εγκρίθηκε ο πινάκας Τομέων που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για το Παράρτημα της Κοζάνης. επανειλημμένα και με τεκμηριωμένο τρόπο έχουμε ζητήσει να συμπεριληφθούν , τουλάχιστον , οι Τομείς Καστοριάς και Πτολεμαΐδας στον χάρτη με τους προβληματικούς Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. ώστε , είτε να μετακινηθούν διασώστες στους συγκεκριμένους Τομείς, είτε με την προκήρυξη νέων θέσεων σε διαγωνισμούς που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Από το 2009 που δημιουργήθηκε ο Τομέας Πτολεμαΐδας,  όπου και ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Τομέων Ε.Κ.Α.Β. στην Δυτική Μακεδονία, με βάση τα οργανογράμματα της τότε εποχής, δεν έχει βελτιωθεί το παραμικρό. Συνεχώς οι απαιτήσεις αυξάνονται με δυσανάλογο τρόπο από τους κατά τόπους υγειονομικούς σταθμούς . Μεγάλο πλήγμα η «κινητικότητα» των οδηγών των Νοσοκομείων. Και ακόμη  μεγαλύτερο η σταδιακή μείωση των οδηγών των Κ.Υ. , που στη ουσία η δύναμή τους το 2015 είναι σχεδόν ανύπαρκτη , με αποτέλεσμα τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. να τρέχουν από το ένα Κ.Υ. στο άλλο για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Έχει διπλασιαστεί ο όγκος των περιστατικών με σχεδόν το ίδιο προσωπικό! Μιλάμε για 19000 περιστατικά από μέσο όρο τα 9000 στις αρχές της Κρίσης.

Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την επιδικτήκη αδιαφορία κάποιων, γιατί είναι αρκετοί. Δεν θα μπούμε στην δίνη των καταγγελιών γιατί μερίδιο ευθηνής έχουμε ΟΛΟΙ , ακόμη και τα πληρώματα που με «σημαία» το φιλότιμο και στερούμενοι τα ρεπό τους, καλύπτουν τα κενά της προβληματικότατης και ταλαιπωρημένης υπηρεσίας μας από «κρατικοδίαιτους» τυπάκους που αφήνου το στίγμα τους με την μορφή «πληγής», την οποία καλούνται για άλλη μια φορά οι διασώστες και πληρώματα , η ραχοκοκαλιά του Ε.Κ.Α.Β., να επουλώσουν. Η συνέχεια έπεται ενοχλητικά απογοητευτική.

Δηλώνουμε ως άνθρωποι και ως κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση,  με κάθε μέσο που διαθέτουμε!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ                                                    ΧΡΗΣΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.