Σε χαμηλά επίπεδα η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης – 0,77 με 0,83 λεπτά η τιμή του στην Κοζάνη



petrelaio_thermansis

Μπορεί ο καιρός να έβαλε τα χειμερινά του, ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα κινούνται τόσο οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης όσο και η κατανάλωσή του. Οι τιμές λιανικής στο πετρέλαιο θέρμανσης υποχώρησαν έναντι της προηγούμενης εβδομάδας περίπου 2 λεπτά το λίτρο και διαμορφώνονται σήμερα στα 81 λεπτά ενώ καταγράφονται και τιμές στα 79 λεπτά.

Συγκεκριμένα στην Αττική η επικρατέστερη τιμή είναι σήμερα 79 λεπτά το λίτρο, ενώ υπάρχουν πωλητές που δίνουν ακόμη και 77, 4 λεπτά, δηλαδή 774 ευρώ τα 1.000 λίτρα. Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στην Θεσσαλονίκη με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 76 και 80 λεπτών το λίτρο.

Η ζήτηση σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς παραμένει σε χαμηλά επίπεδα καθώς οι υψηλές τιμές της περσινής χρονιάς οδήγησαν τους καταναλωτές σε άλλες μορφές θέρμανσης που διατήρησαν και φέτος

Στην περιφέρεια και ιδίως στους νομούς που καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 76 και 79λεπτών (Δράμα), 80 και 83 λεπτών (Ιωάννινα), 81 και 84 λεπτών (Φλώρινα), 82 και 86 λεπτών (Καστοριά), 77 και 83 λεπτών (Κοζάνη). Γενικά πάντως ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες βόρειες περιοχές της χώρας όπου η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης είναι υψηλή (Μέτσοβο, Ζαγόρι, Βίτσι, Σέρβια, Μελίτη, Γρεβενά, η τιμή σπάνια ξεπερνά τα 81λεπτά. Εκτιμάται δε ότι εφόσον διατηρηθεί η πτωτική τάση στις τιμές, θα υποχωρήσουν και οι τιμές λιανικής.

Παρόμοια εικόνα και στις βενζίνες, με την αμόλυβδη 95 οκτανίων να διαμορφώνεται στα 1.39 χαμηλότερη κατά 2 λεπτά σε σχέση με την προηγούμενο μήνα. Στην Αττική η τιμή υποχώρησε στα 1.36 ενώ, σε Θεσσαλονίκη στα 1.38.

Χρ.Κ. – athina984.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.