Το Επιμελητήριο Κοζάνης ζητεί άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»



eve_kozanisΕπιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Κοζάνης στους Υπουργούς Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.  Σταθάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκουρλέτη και κ. Τσιρώνη, με την οποία ζητεί άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σχετικά  με την εφαρμογή του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»,  κατόπιν ερωτημάτων  δεκάδων μελών του Επιμελητηρίου μας, θέλουμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία τους και τον προβληματισμό όλων μας για την «αδράνεια» που παρατηρείται στην αποδέσμευση πόρων του προγράμματος και για την σύγχυση που επικρατεί σχετικά με την αποπληρωμή και τη  συνέχιση της   εφαρμογής  αυτού.

Συγκεκριμένα παρακαλούμε να ενημερωθούμε για τα εξής θέματα που απασχολούν τόσο τους  ωφελούμενους, όσο  και τους σχετικούς με το αντικείμενο του προγράμματος επαγγελματίες :

α) Θα αποπληρωθούν τελικά και  πότε οι σχετικές εργασίες,  στις οποίες ήδη προχώρησαν οι ωφελούμενοι του προγράμματος;

β) Θα υπαχθούν στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι  ωφελούμενοι, ήτοι αυτοί των οποίων οι αιτήσεις  ένταξης στο πρόγραμμα έχουν λάβει την απαιτούμενη από την Τράπεζα τους προέγκρισή;

γ) Θα  ισχύσει το πρόγραμμα το επόμενο έτος 2016, ώστε στα πλαίσια του ενημερωτικού έργου του Επιμελητήριου μας να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις – μέλη, αλλά και τους πολίτες- ενδιαφερομένους που απευθύνονται στον φορέα μας για έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με  την πορεία και το «τι μέλλει γενέσθαι» του προγράμματος;

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η αγωνία για την έκβαση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» εκ μέρους των επαγγελματιών είναι έκδηλη. Αν  σταματήσει η προσπάθεια που ορθά ξεκίνησε με την εφαρμογή του  για την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών, διαμερισμάτων και πολυκατοικιών,  οι συνέπειες για όλους όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά  σε  απορρέουσες  από την εκτέλεση του προγράμματος  εργασίες, θα είναι να υποστούν περαιτέρω καθίζηση  οι εργασίες τους, ιδιαίτερα στις ημέρες μας  που η «αγορά των κατασκευών» και οι συναφείς οικοδομικοί κλάδοι έχουν  εντελώς «παγώσει».

Παρακαλούμε να δώσετε λύση με άμεσες ενέργειές σας προς την κατεύθυνση της  εξασφάλισης πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος, καθώς ζητούμενο για όλους μας είναι  με την  υλοποίησή του να επέλθουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών, την τόνωση της οικονομίας εν γένει και την δημιουργία κύκλου εργασιών για τους επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής και των κατασκευών, που οδηγούνται  δυστυχώς καθημερινά σε μαρασμό  και  αφανισμό.

Αναμένοντας την απάντησή σας, για τις ενέργειές σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Κοζάνης
Κων/νος Κυριακίδης»

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.