Κοινοτάρχης Μεταξά: «Η DIGEA μας αντιμετωπίζει σαν ιθαγενείς!» Δείτε το βίντεοjtyjtytjyetjytjys

Την κάθετη αντίθεσή τους στην παραχώρηση χρήσης οικίσκου που βρίσκεται εντός των ορίων κτηματικής περιοχής του Μεταξά, στην εταιρεία ψηφιακού σήματος Digea, εξέφρασαν οι κάτοικοι του χωριού με την τοποθέτηση του κοινοτάρχη τους Γιάννη Μπλαχάβα, στη συζήτηση του θέματος περί “Εξέτασης αίτησης της DIDEA ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ για παραχώρηση κατά χρήση έκτασης και οικίσκου του Δήμου στη θέση με κωδική ονομασία «ΜΕΤΑΞΑΣ»” στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2015.

Το απόσπασμα της αιχμηρής τοποθέτησης του κοινοτάρχη Μεταξά, που είναι απόρροια των επανειλημμένων άκαρπων επαφών του τον τελευταίο χρόνο με τους υπεύθυνους της εταιρείας -σημειωτέον ότι στην περιοχή του Μεταξά είναι εγκατεστημένο το σύνολο των κεραιών και πομπών αναμετάδοσης τηλεοπτικού ή τηλεφωνικού σήματος, μεταξύ των οποίων και της Digea-, για την αποκατάσταση του ψηφιακού σήματος στην περιοχή του Μεταξά και κατ’ επέκταση στην ευρύτερη περιοχή των Καμβουνίων, έχει ως εξής:

«…Σήμερα η Digea ζητάει την παραχώρηση για χρήση του οικίσκου στέγασης των αναμεταδοτών της στην κτηματική περιοχή της κοινότητας Μεταξά, ενώ αδιαφορεί παντελώς για την τηλεοπτική κάλυψη του οικισμού. Με βάση αυτήν την ιταμή και προσβλητική συμπεριφορά της εν λόγω εταιρείας, που μας αντιμετωπίζει σαν “ιθαγενείς”, εμείς οι κάτοικοι του Μεταξά δηλώνουμε κάθετα την αντίθεσή μας σε κάθε διευκόλυνση και πολύ περισσότερο στην παραχώρηση χρήσης του οικίσκου που βρίσκεται εντός των ορίων της κτηματικής μας περιοχής…».

Τελικά δεν συζητήθηκε επί της ουσίας το αίτημα της Digea, αφού ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση αποστολή επιστολής στην εταιρεία, με την οποία να ζητά την αποκατάσταση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή των Καμβουνίων εντός 10 ημερών, και εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί να επανέλθει το θέμα με θετικές προϋποθέσεις για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πίεση-(ψιλο)εκβιασμός, αλλά εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση…

Σημειολογικά το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθόσον την περσινή περίοδο υπήρχε βάσιμη προσδοκία για παροχή ψηφιακού σήματος στην περιοχή από τον πομπό της Βουνάσας, σύμφωνα και με τους τότε χάρτες κάλυψης, την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ για φέτος φαντάζει πολύ «χλωμό». Λίγο-πολύ η εταιρεία η Digea το προηγούμενο διάστημα έλεγε ότι έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις στο σύνολο του δήμου Σερβίων-Βελβεντού, σύμφωνα με τις οποίες η περιοχή των Καμβουνίων παρουσιάζεται «λευκή», δηλαδή χωρίς ψηφιακό σήμα, και παρέπεμπε τη λύση του προβλήματος στο δήμο.

«Φαύλος κύκλος», που τον «πληρώνουν» οι κάτοικοι των Καμβουνίων, που -θα πρόσθετα- ότι τους συμπεριφέρονται όλοι τους -εταιρεία, Δήμος, Περιφέρεια- χειρότερα από «ιθαγενείς»!

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση:

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κοινοτάρχης Μεταξά: «Η DIGEA μας αντιμετωπίζει σαν ιθαγενείς!» Δείτε το βίντεο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.