Ευκλείδη, please, πες μας τον αριθμό Τζόκερ! – Του Πάρι Κουκουλόπουλουkoukoulopoulos_parisΟ κ. Τσακαλώτος  το Σάββατο έδωσε 3+1 αριθμούς για το τζόκερ.

Προτείνω ένα συνδυασμό εξίσου καλό και σίγουρα πιο πλήρη με 5 αριθμούς (8,4,3,24,15) και αφήνω τον τζόκερ στον Υπουργό.

Το 8 είναι η απόσταση που χωρίζει το +6 με το -2. Πέρυσι όλοι (Γενικό Λογιστήριο Κράτους, ΕΕ, ΔΝΤ, κοκ) «έβλεπαν» ανάπτυξη 6% για τη διετία 2015-2016. Ο προϋπολογισμός φέτος «βλέπει» ύφεση 2%.

Το 4 είναι η ανεργία που «γεννάει» η συρρίκνωση του ΑΕΠ. Η σχέση ΑΕΠ/ανεργία είναι 2:1 μεσοσταθμικά και οι απώλειες στο ΑΕΠ της 2ετίας αντιστοιχούν σε 4% μεγαλύτερη ανεργία.

Το 3 είναι το πλήγμα στο ασφαλιστικό στη διετία 2015-2016.

Κάθε μονάδα ανεργίας αφαιρεί από τα ταμεία 400 εκ €/έτος και στη διετία τα ταμεία χάνουν 3 δις και η κυβέρνηση… τη μπάλα.

Οι άλλοι δύο αριθμοί είναι το 24 & το 15.

24 δις € ήταν το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και 15% ήταν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας το 2008.

Είναι το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα που παρέδωσε η ΝΔ του κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ το 2009. Αποχωρώντας από την Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο 2015 παρέδωσε πλεόνασμα τόσο δημοσιονομικό όσο & ανταγωνιστικότητας.

Κάπως έτσι υπάρχει χώρα και είναι σήμερα υπουργός ο κ. Τσακαλώτος.

Το ζεύγος 24-15 κάνει καλό και στην καταπολέμηση  της αμνησίας για τη συγκεκριμένη περίοδο από την οποία πάσχει πρόδηλα  ο κ. Τσίπρας.

Το τζόκερ είναι ένας αριθμός από το 15 μέχρι το 24. Οι προβλέψεις για το δημόσιο ταμείο από την πώληση των συμμετοχών του στις 4 συστημικές Τράπεζες κυμαίνονταν από 15 (πρόβλεψη ΔΝΤ) μέχρι 24 δις (πρόβλεψη κυβέρνησης) πριν αναλάβουν οι «αξιοπρεπείς».

Ο Ευκλείδης ξέρει σίγουρα πόσα δις € έχασε το Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  και νομίζω ότι πρέπει να μας το πει, δεν μπορεί να το κρατάει για τον εαυτό του.

*Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι  μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ.

7 σχόλια στο άρθρο “Ευκλείδη, please, πες μας τον αριθμό Τζόκερ! – Του Πάρι Κουκουλόπουλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.