Υποψήφιο το κλειστό Κοζάνης για να φιλοξενήσει τον φετινό Τελικό Κυπέλλου στο Μπάσκετ!



1077448

Στις 28 Δεκεμβρίου μπορεί να γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε θα διεξαχθεί αλλά και το που. Βασική υποψηφιότητα θέτουν τα κλειστά σε Ηράκλειο, Ξάνθη και Κοζάνη.

Κι αν το ερωτηματικό για το ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει γνωστό στις 28 Δεκεμβρίου αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το πότε θα διεξαχθεί αλλά και το που με βασική υποψηφιότητα να θέτουν τα κλειστά σε Ηράκλειο, Ξάνθη και Κοζάνη.

Μετά τις αλλαγές των ημερομηνιών που υπήρξαν στους δύο νοκ άουτ ημιτελικούς του Κυπέλλου το τζάμπολ τους ορίστηκε να δοθεί 15 μέρες πιο μετά. Και πιο συγκεκριμένα το Φάρος-ΠΑΟΚ στο κλειστό του Κερατσινίου από τις 12 Δεκεμβρίου για τις 27 Δεκεμβρίου και το Παναθηναϊκός – Άρης στο κλειστό του ΟΑΚΑ από τις 13 Δεκεμβρίου για τις 28 Δεκεμβρίου. Μία αλλαγή που είχε να κάνει λόγω της αναβολής που είχε υπάρξει στη διεξαγωγή του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ της 7ης αγωνιστικής για τη Basket League ΣΚΡΑΤΣ λόγω της γαστρεντερίτιδας που είχε ταλαιπωρήσει τους περισσότερους από τους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Για αυτό και το παιχνίδι ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Πλέον 20 μέρες πριν γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ξεκίνησαν τα σενάρια για το που μπορεί να διεξαχθεί. Για το γήπεδο που μπορεί να τον φιλοξενήσει και κατ΄ επέκταση τους φιλάθλους των δύο φιναλίστ. Ως το μόνο σίγουρο φαντάζει ως αουτσάιντερ να μην διεξαχθεί μετά από έναν χρόνο και πάλι στο ΟΑΚΑ. Το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων φαντάζει όχι απλώς ως αουτσάιντερ αλλά ίσως και να μην βρίσκεται καν στο μπλοκάκι των ιθυνόντων της ΕΟΚ που θα κληθούν να πάρουνε τη τελική απόφαση όταν έρθει η ώρα. Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο κι αφού θα έχει γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου.

Το γιατί; Έχει να κάνει με το ενδεχόμενο της παρουσίας του Παναθηναϊκού ως ένας από τους δύο φιναλίστ σε περίπτωση πρόκρισής του από τον δεύτερο νοκ άουτ ημιτελικό κόντρα στον Άρη της 28ης Δεκεμβρίου ώστε να μην αγωνιστεί στην έδρα του. Μία εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί στον περσινό θεσμό όπου ήταν και πάλι παρών με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πατρών. Τότε που είχε προηγηθεί κλήρωση ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και του κλειστού της Περιβόλας και κληρώθηκε το ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να φθάνει στην κατάκτησή του.

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του φετινού του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλό του έναν από τους Φάρο ή ΠΑΟΚ όπως θα έχει προκύψει μία μέρα νωρίτερα από το νοκ άουτ ημιτελικό στο κλειστό του Κερατσινίου φέρνει ως βασικό υποψήφιο γήπεδο για να τον φιλοξενήσει το κλειστό “Δύο Αοράκια” στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί όπου είχε διεξαχθεί ο τελικός και πριν από δύο αγωνιστικές περιόδους, της περιόδου 2013-2014, με έναν από τους δύο φιναλίστ και πάλι τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη. Πιθανή διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση πρόκρισης του Παναθηναϊκού θα έχει να κάνει μόνο αν προκριθεί ο Φάρος επί του ΠΑΟΚ.

Στην περίπτωση που το ζευγάρι του τελικού είναι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ-Άρης (σ.σ. βάσει της χρονικής σειράς που θα έχουνε προκριθεί οι δύο φιναλίστ) τότε τα δύο υποψήφια γήπεδα που μπορεί να φιλοξενήσουν το ζευγάρι του τελικού είναι το κλειστό της Ξάνθης, το ονόματι “Φίλιππος Αμοιρίδης”, ή το νέο κλειστό στην πόλη της Κοζάνης. Στην περίπτωση δε που επιλεγεί θα ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά με τα εγκαίνιά του να γίνονται με ένα παιχνίδι που θα κρίνει τον έναν από τους δύο τίτλους της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2015-2016. Στα συν για το κλειστό της Κοζάνης, όπως σύμφωνα με πληροφορίες έχει μελετηθεί από τους ιθύνοντες της ΕΟΚ, το γεγονός ότι δεν συγκοινωνούν οι κερκίδες. Γεγονός που θα επιτρέψει… με μεγαλύτερη άνεση… την παρουσία φιλάθλων και των δύο φιναλίστ.

Κι όσο για το κοινό στοιχείο των τριών υποψηφίων κλειστών γηπέδων για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος; Η χωρητικότητά τους. Τα “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου έχουν χωρητικότητα 5.222 θέσεων, το κλειστό “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης 3.957 θέσεων και το κλειστό της Κοζάνης που είναι 5.000 θέσεων. Πλέον οι ιθύνοντες της ΕΟΚ καλούνται να πάρουνε την απόφασή τους. Κι αν στα “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου είχε διεξαχθεί ο προ διετίας τελικός του θεσμού το περασμένο καλοκαίρι στο κλειστό “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης είχε διεξαχθεί με επιτυχία το τετραεθνές τουρνουά στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας εν όψει της παρουσίας της στο Eurobasket.

Από το sport24.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Υποψήφιο το κλειστό Κοζάνης για να φιλοξενήσει τον φετινό Τελικό Κυπέλλου στο Μπάσκετ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.