Μονοπώλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας η κουβέντα για το «έλλειμα» άνω των 500.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμουdimotiko_simvoulio_koz

Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2015 στο Κοβεντάρειο.

Πολλά τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων η επέκταση της τηλεθέρμανσης, η παράταση των έργων για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών για την πόλη της Κοζάνης, αλλά και η έγκριση του Ισολογισμού για το 2014.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε η παράταση για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Κοζάνης, ενώ εκ νέου όριστηκε να συζητηθεί το θέμα της επέκτασης της τηλεθέρμανσης, τον Ιανουάριο του 2016.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως, είχε η έκθεση του ορκωτού λογιστή κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρουσίασε τον οικονομικό έλεγχο, τον οποίο πραγματοποίησε όπως ορίστηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή, για το ταμείο του Δήμου Κοζάνης. Ο κ.Παπακωνσταντίνου, ανεφέρθηκε σε πολλές ετεροχρονισμένες ταμειακές κινήσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ενώ τόνισε ότι δεν εντόπισε διαφορές κατά την περίοδο της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Το ποσό που εντόπισε ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διενέργεια του ταμειακού ελέγχου των προηγούμενων ετών, ανέρχεται στο ποσό των 520.000 – 540.000 ευρώ.

Όπως διευκρίνησε ο κ. Παπακωνσταντίνου: “Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το ποσό αυτό είναι ένα πραγματικό έλλειμα του ταμείου του Δήμου, ή αν πρόκειται για ετεροχρονισμένες ενέργειες, οι οποίες προκύπτουν από την κακή τεχνική συγκρότηση του Δήμου. Δεν κατηγορώ κανέναν ότι καταχράστηκε, υπάρχει μία ταμειακή διαφορά, δεν μπορώ να ξέρω που πήγαν αυτά τα χρήματα”.

Ο κ. Γκουτζηκώστας τοποθετήθηκε επί του θέματος, κάνοντας λόγο για ελλειπή ενημέρωση και “κουβέντα να γίνεται”.

Ο κ. Κύργιας από τη δική του πλευρά, τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι πρόκειται για επιδερμική ενημέρωση.

Ο κ. Βαλαής με τη σειρά του, τόνισε ότι η διενέργεια του οικονομικού ελέγχου, αποτελεί μέρος της προστασίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η κ. Τουμπουλίδου, υποστηρίζοντας, πως λάθη γίνανε, γίνονται και θα γίνουν. “Εμμονικά κάποιοι βλέπουν την ακίδα στο δικό μας το μάτι, ενώ δεν βλέπουν το δοκάρι στο δικό τους”.

Ο κ. Λάζαρος Μαλούτας, μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις ενώ ο ίδιος, είχε ενημερώσει για την ήδη υπάρχουσα κατάσταση τη νέα δημοτική αρχή. “Το 90% του ποσού αυτού αφορά τις χρηματοδοτήσεις των παιδικών σταθμών και εκκρεμότητες ενταλματοποίησης”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης είπε: “Συμφωνώ απόλυτα με την ερμηνεία που δίνει ο κ. Μαλούτας, εκτιμώ ότι έτσι είναι τα πράγματα και ό,τι προκύπτει,  είναι από μη ενταλματοποίηση, μιας σειράς διαδικασιών. Πρέπει όμως να πούμε αλήθειες, η διαχείρηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ήταν κάτι λιγότερο από τραγική.”

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “Μονοπώλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας η κουβέντα για το «έλλειμα» άνω των 500.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου

  1. Αααα, ψυχουλα δηλαδή. Δεν σας νοιάζει ρε από που προέρχεται το έλλειμα; Πλατες τους κάνετε;

  2. aparadekti kai ipopti i stasi tis dimotikis arxis sto thema tou elleimatos. koitaxte mono na perasei etsi amasito to sigkekrimeno thema. to miso ekatommirio pou anaferete, einai lefta tou kosmaki.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.