Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για τη Σχολή Πυροσβεστών και το Πάρκο Πολιτικής Προστασίας στην Πτολεμαΐδαarws6tuhsrytuhjsdtyjtsd

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η προεργασία για τη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών και του Πολυθεματικού Εκπαιδευτικού Πάρκου Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο του συντονισμού και των προπαρασκευαστικών ενεργειών εντάσσεται και η επίσκεψη, την Παρασκευή 04/12/2015, κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής στην περιοχή, που περιλάμβανε σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας, συνάντηση με το δήμαρχο Εορδαίας και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκαν τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα, προκειμένου να υπάρχει η ετοιμότητα για την ένταξη της Σχολής στο μηχανογραφικό δελτίο στο τέλος του Φεβρουαρίου 2016 και η έναρξη λειτουργίας της από το Σεπτέμβριο του 2016.

“Ένα όραμά μας γίνεται πράξη. Εργαζόμαστε για να δομήσουμε ανάπτυξη, αναλαμβάνοντας ένα εγχείρημα με μεγάλη δυναμική και σημαντική γεωπολιτική σημασία, καθώς θα έχει αναφορά στα Βαλκάνια και θα συμβάλλει στη δημιουργία συνεργασιών” τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που υπάρχει από την κυβέρνηση και το πυροσβεστικό σώμα στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά “έχουμε μια κυβέρνηση και στελέχη του Π.Σ. που νοιάζονται πραγματικά για την πατρίδα”.

Απο την πλευρά του ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος δήλωσε ότι “είμαστε σε καλό δρόμο και είμαστε σίγουροι ότι η Σχολή θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2016”, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας αναφέρθηκε στις πολλαπλές ωφέλειες που θα έχει το συγκεκριμένο εγχείρημα όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “με τη Σχολή η περιοχή αναβαθμίζεται ακαδημαϊκά, ενώ το Πάρκο Πολιτικής Προστασίας που θα είναι ο εκπαιδευτικός βραχίονας της ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει κέντρο αριστείας”.

 

fszhgtsfrthftgrhfrΜε την επίσκεψη στο Δημαρχείο Εορδαίας και τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάββα Ζαμανίδη, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας , όπου θα λειτουργήσει η Ακαδημία Πυροσβεστών και στο χώρο της ΑΕΒΑΛ όπου θα δημιουργηθεί το πολυθεματικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας.

Η συζήτηση για την πορεία των ζητημάτων της παραχώρησης των παραπάνω εγκαταστάσεων με τις άρτιες  υποδομές , πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα μεταξύ  του Δημάρχου Εορδαίας , του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του Υπαρχηγού της Π.Υ.  Αντιστρατήγου Βασιλείου Καπέλιου , ενώ ενδιαφέρον παρουσίασαν  και οι προτάσεις  όσων εκ του κλιμακίου έλαβαν το λόγο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.