Περιήγηση στον αρχιτεκτονικό πλούτο της Σιάτιστας στο πλαίσιο της 3ης ΜπιενάλεkkuyvuyvguviiΤην Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 3ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης  BRAU3  (“Biennale del Restauro Architettonico & Urbano”) Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη περιήγηση στον αρχιτεκτονικό πλούτο της Σιάτιστας (αρχοντικά, εκκλησίες κτλ.).

Σημείο συνάντησης ορίζεται στις 11.00 π.μ. το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Επισημαίνεται ότι η μετάβαση στη Σιάτιστα όσων ενδιαφέρονται για την περιήγηση, θα πραγματοποιηθεί με ιδία μέσα.

Η 3η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής & Αστικής Αποκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία,  διοργανώνεται από το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, το Εργαστήριο Μορφολογίας-Ρυθμολογίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Δ.Π.Θ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

Παράλληλα λειτουργεί έκθεση έργων Αρχιτεκτονικής αποκατάστασης έως και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, τις καθημερινές 8:30~14:00 και 17:30~20:00 και το Σαββατοκύριακο 8:30 με 14:00, με ελεύθερη είσοδο.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης τις καθημερινές (πρωϊνές ώρες), πραγματοποιούνται στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης από μέλη-μηχανικούς του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολεία, με θέμα την αρχιτεκτονική κληρονομιά στη Δυτική Μακεδονία και τους τρόπους διατήρησής της.

Οι δράσεις της Μπιενάλε, που θα συνεχιστούν μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ/ΤΔΜ www.tdm.tee.gr , πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της ΔΕΗ ΑΕ και του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.