Δείτε φωτογραφίες από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις των σχολείων της Κοζάνης για την κλιματική αλλαγή



9tyjhdtyjg

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης,   με αφορμή την Παγκόσμια Διάσκεψη για  το κλίμα στο Παρίσι,  και στόχο την ευαισθητοποίηση  της νέας γενιάς  διοργάνωσε  την 27/11 και την 30/11 εκδηλώσεις-δράσεις,  στις οποίες  συμμετείχαν σχολεία του Δήμου.

Πλήθος μαθητών ένωσαν τη φωνή τους με τη φωνή εκατομμυρίων ενεργών  πολιτών από όλον τον κόσμο. Ξεκινώντας από τον Δημοτικό κήπο με πλακάτ και συνθήματα για την κλιματική αλλαγή κατέληξαν στο κλειστό γυμναστήριο   του ΔΑΚ. Τα παιδιά ενημερώθηκαν, χόρεψαν, έπαιξαν και δήλωσαν ότι είναι πρόθυμα να αγωνιστούν εναντίον της κλιματικής αλλαγής αλλάζοντας τις καθημερινές τους συνήθειες και  απαιτώντας από τους μεγάλους να αγωνιστούν για την αειφορία του πλανήτη. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν άτομα από το ΚΑΠΗ ως μια συμβολική πράξη παρακαταθήκης της μεγαλύτερης γενεάς προς τη νεώτερη και άτομα από το δίκτυο παραδοσιακών σπόρων ‘Πελίτι’ δώρισαν στα παιδιά δένδρα και παραδοσιακούς σπόρους για τους σχολικούς τους κήπους.

Τα σχολεία που συμμετείχαν την Παρασκευή ήταν το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης, το Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο Κοζάνης, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κοζάνης, το 2ο και 12ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και η Οικολογική Ομάδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Τα Δημοτικά  σχολεία της Κοζάνης που συμμετείχαν την Δευτέρα 30 /11 ήταν
1ο,  6ο,   8ο,  9ο,  10ο,  11ο, 12ο, 13ο,  17ο,  Χαρισίου  Μεγδάνη και Ν. Κλείτου, καθώς και το Νηπιαγωγείο Ν.Κλείτου.

Εντυπωσιακή ήταν η χορογραφία για το κλίμα από τα παιδιά του  γυμναστηρίου ‘Σάντρα’.

Σημαντική υπήρξε επίσης  η στήριξη των εκδηλώσεων από τα Γυμναστήρια ‘Σάντρα’ , ‘Alive’ και ‘Μακεδονική Δύναμη’, καθώς και από τους εργαζόμενους του ΟΑΠΝ στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Σε όλους αυτούς που συνέβαλαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αξίζει ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο  την διοργάνωση δράσεων- εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα της μικρής ηλικίας,  για ποικίλα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.