Εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης δύο σπουδαίων καλλιτεχνών από την Κοζάνη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου η έναρξη της Εικαστικής Έκθεσης με γενικό τίτλο: «Έπεα Πτερόεντα», της Γλυκερίας Παυλίδου και του Κυριάκου Παπαδόπουλου, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε στην Εικαστική Έκθεση για να θαυμάσει τα έργα των δύο καλλιτεχνών.

Δύο τελείως αντίθετες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες συναντήθηκαν, μέσα στο πλαίσιο της εικαστικής τους φιλίας και το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από εκπληκτικό. Η τέχνη είναι κοινός τόπος συνάντησης για τους δύο καλλιτέχνες, όπου οι απόλυτες διαφορές και οι αντιθέσεις των έργων τους δημιουργούν μία απόλυτα τακτοποιημένη αντίθεση.

Ο Κυριάκος Παδόπουλος είναι λάτρης των γεωμετρικών σχεδίων και μέσα από τα έργα του, δημιουργεί την αίσθηση του απόλυτα γεωμετρικά ατακτοποίητου, μία χαοτική προσωπικότητα ούτως ή άλλως, όπως χαρακτηριστικά λέει ο επιμελητής της Εικαστικής Έκθεσης κ. Γρηγόρης Φράγκος.

Τα αριστουργηματικά έργα σκαλισμένα σε χαρτί που δημιουργεί η Γλυκερία Παυλίδου αναπτύσσουν αρμονικό εικαστικό διάλογο με τα γεωμετρικά σχέδια με μελάνι που σχεδιάζει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στο «ατακτοποίητο και ασύμμετρο» τελάρο των έργων τους η Γεωμετρία δρα ως ο αντίποδας του εαυτού τους και ως μηχανισμός που προσπαθεί να παράγει ένα απόλυτα τακτοποιημένο χάος, τέτοιο που οι απόλυτες φόρμες του Κυριάκου Παπαδόπουλου να μεταβάλλονται συνεχώς από την πλαστικότητα των έργων της Γλυκερίας Παυλίδου και το αντίθετο.

Την έκθεση επιμελείται ο κ. Γρηγόρης Φράγκος, επιμελητής της Μπιενάλε Σαντορίνης, που ο ίδιος τονίζει: ”Τα μηνύματα των καλλιτεχνών, δεν είναι τόσο το κεντρικό ζήτημα, όσο η αντίληψη του επισκέπτη και το μήνυμα που λαμβάνει ο ίδιος”

Η έκθεση  θα λειτουργεί έως και την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 και ώρες 18:00 με 21:00, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από τα εγκαίνια της έκθεσης:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης δύο σπουδαίων καλλιτεχνών από την Κοζάνη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.