Με πολλά θέματα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης – Δείτε το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GRdimotiko_simvoulio_koz

Δημοτικό Συμβουλίο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν αυτά της Κοινωφελούς Εργασίας, των αδέσποτων ζώων, αλλά και του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Κοζάνης, που αφορά την περίοδο 2015- 2019.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσε να στηρίξει τους εργαζόμενος της πεντάμηνης Κοινωφελούς απασχόλησης, κατόπιν του αιτήματος της επιτροπής των εργαζομένων για τρίμηνη παράταση, με σκοπό οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να διεκδικήσουν το ταμείο ανεργίας. Μεταξύ των απόψεων που τοποθετήθηκαν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ.Λευτέρης Ιωαννίδης, ξεκαθάρισε τη θέση του, ότι αν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν τα χρήματα από Ευρωπαϊκούς πόρους όπως προβλέπεται, θα είναι αρκετά δύσκολο, παρότι όμως τάσσεται υπερ να πιέσουν σε κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση της παράτασης. Ενώ, κλείνοντας τόνισε ο κ. Ιωαννίδης πως οι ελλείψεις στο Δήμο Κοζάνης, είναι πολλές και σημαντικές.

Στο θέμα των αδέσποτων ζώων, η κ.Τασοπούλου τοποθετήθηκε πως το πρόγραμμα εφαρμόζεται με το γράμμα του νόμου. Ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις του κ. Κύργια, του κ.Δεληγιάννη, αλλά και της κ.Τουμπουλίδου:

Κύργιας:κ. Τασοπούλου, δεν ξέρω τι σημαίνει επανένταξη. Κάνατε καμιά βόλτα στην οδό Σέσκλου, στον κόμβο Αθηνών-θεσσαλονίκης, στα νεκροταφεία, στην περιοχή Κασλά; Έχετε εικόνα, τα αδέσποτα που επανεντάσσονται πόσα είναι;”

Δεληγιάννης:Να εφαρμοστεί ο νόμος 4039/2012, με τη σχετική τροποποίηση του 2014. Ο νομοθέτης ορίζει ότι, τα αδέσποτα είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Αν τηρηθεί ο νόμος αυστηρά, σε 2χρόνια, θα έχει λυθεί το πρόβλημα.”

Τουμπουλίδου:Αλίμονο, αν δεν έχουμε συναίσθηση του προλήματος.Εαν, σήμερα είχαμε ένα ξένο που παρακολουθεί για πρώτη φορά το θέμα, θα πίστευε ότι έχει λυθεί το ζήτημα. Τι στραβώνει όμως και το αποτέλεσμα, δεν δικαιωνεί την προσπάθεια;”

Κλείνοντας, το θέμα των αδέσποτων ζώων ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης τόνισε ότι το βλέπουν με ιδιαίτερη ευαισθησία. “Ο Δήμος, πρέπει να δει όλες τις διαστάσεις του θέματος. Να εφαρμόζει το νόμο και να αναβαθμίσει το πρόγραμμα, με αλληλοκατατανόση και συνεργασία.Επίσης σημαντική είναι και η αντίληψη της κοινωνίας για το ζήτημα, πιθανόν και αυτό να είναι ένα θέμα.”

Ο Επιχειρησιακός σχεδιασμός των έργων και δράσεων του Δήμου Κοζάνης για το 2015-2019, συζήτήθηκε μέχρι αργά τα ξημερώματα του Σαββάτου με επι μέρους συμφωνίες, αλλά και διαφωνίες κυρίως από την πλευρά του κ. Γκουτζηκώστα.

Τέλος, για το ζήτημα της μεταφοράς των νεκροταφείων, ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης ανέφερε πώς τυχόν πισωγύρισμα στο θέμα της τοποθεσίας των κοιμητηρίων, θα πάει το ζητημα 10 χρόνια πίσω. Για το συγκεκριμένο θέμα, παρέμβαση έκανε και ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Παγούνης.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Με πολλά θέματα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης – Δείτε το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR

  1. ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
    ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
    ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ!

  2. Τί 3μηνη παραταση ρε παιδιά θα ζητησετε στην κοινοφελη εργασία. Δεν ειναι ο σκοπός τους να βγει ο κοσμοσ στο ταμειο ανεργίας, αλλά να ριξουν εικονικα την ανεργία. Μη λετε χαζα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.