Το ΚΚΕ για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στις Περιφέρειεςkke_bannerΣτις 31-12-2015 τελειώνει η ισχύς της νομοθετικής ρύθμισης (άρθρο 5 ν. 4047 Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 16-12-2011 «Κατεπείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015 και του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2011»), σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό η μισθοδοσία των μονίμων και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζομένων, που μεταφέρθηκαν ή μετατάχτηκαν από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας στις Περιφέρειες και τους Δήμους, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010.

Σημειώνουμε ότι οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν τακτικό προσωπικό των Περιφερειών, που μεταφέρθηκε από τις περιφερειακές υπηρεσίες των υπουργείων, στα οποία είχαν προσληφθεί ως «κρατικοί υπάλληλοι», στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στην συνέχεια στις αιρετές Περιφέρειες, σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Η σύνδεση της μισθοδοσίας των εργαζομένων με τους πόρους των Περιφερειών και την ανταποδοτικότητα και μάλιστα την ώρα που τα τελευταία 6 χρόνια οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) έχουν μειωθεί πάνω από 60%, μόνο προβλήματα θα προσθέσει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Εξάλλου οι συνεχείς μειώσεις των ΚΑΠ τα τελευταία χρόνια και η «αφαίρεση» των αποθεματικών τους, έχουν δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στη λειτουργία όλων των Περιφερειών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα και να συνεχιστεί από 1-1-2016 απρόσκοπτα η μισθοδοσία των εργαζομένων αυτών, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο βουλευτής
Χρήστος Κατσώτης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.