Ο Δήμαρχος Κοζάνης αυξάνει 10% τα δημοτικά τέλη για το «καλό» της τοπικής αγοράς! Του Σπύρου Κουταβάdimarxeio_kozanis

Του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr:

Την  συνήθη πρακτική των αυξήσεων των ανταποδοτικών τελών δηλαδή αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για να καλύψει διαχειριστικά ελλείμματα  υιοθετεί

με απόφαση του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης. Η παραπάνω απόφαση της οικονομικής επιτροπής θα έρθει για τυπικούς λόγους προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα δημοτικά τέλη του δήμου Κοζάνης δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία επτά χρόνια. Ούτε η διοίκηση της «Κοζανίτικης ενότητας» του Π. Κουκουλόπουλου, ούτε η «Ενότητα» του Λ. Μαλούτα – ειδικά η τελευταία – τόλμησε να φέρει θέμα με αυξήσεις στο δημοτικό συμβούλιο αντιλαμβανόμενοι τα γεγονότα της οικονομικής κρίσης. Κι όμως αυξήσεις της τάξης του 10%  φέρνει στους δημότες του δήμου Κοζάνης η κίνηση «Κοζάνη τόπος να Ζείς»  και ο Οικολόγος δήμαρχος Λ. Ιωαννίδης που εκλέχτηκε με την ισχυρή στήριξη του Συριζα.  Αστείο η φάρσα; Τίποτα από τα δύο. Πρόκειται για μια απόφαση πρόχειρη,  του ποδαριού,  χωρίς ίχνος  ευαισθησίας για τους πολίτες τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα τους επαγγελματίες που δεινοπαθούν υπό το βάρος και του 3ου μνημονίου.

Με πρόσχημα τα «κακά» οικονομικά του δήμου, την εισήγηση της «υπηρεσίας»  του δήμου που ζήτησε αυξήσεις 20%,  ο «καλός» δήμαρχος τελικά θα αυξήσει τελικά  τα δημοτικά τέλη μόνο κατά 10%. Στο επτάλεπτο βίντεο με τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους  ο κ. Ιωαννίδης μίλησε  για όλα, για τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, για τα κακά οικονομικά του δήμου. Από αφέλεια η από άγνοια ο δήμαρχος είπε και το εξής φοβερό: «βάζουμε τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη για να μην υπάρχουν στο μέλλον χρέη του δήμου στην τοπική αγορά». Ναι, καλά διαβάσατε και όσοι ακούσατε την δήλωση του, ο δήμαρχος βάζει αυξήσεις για το καλό των δημοτών και της τοπικής αγοράς.!! Σαν  κάτι οικονομολόγους που βρήκαν το αντίδοτο στην κρίση λέγοντας  ότι θα πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να έχουμε  ενίσχυση των εισοδημάτων της αγοράς και την θέρμανση της οικονομίας γενικότερα!.

Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδης  δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά  στο πώς η ”γαλέρα” του δήμου Κοζάνης,  με τα 600 άτομα προσωπικό θα μπορέσει να δουλέψει αποδοτικότερα. Δεν είπε κουβέντα για το πως οι δυνατότητες  του επιστημονικού προσωπικού αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων  θα αξιοποιηθούν στο έπακρο. Στο πώς ο δήμος με την αναδιοργάνωση του οργανογράμματος των υπηρεσιών του, θα προβεί σε μείωση του μισθολογικού κόστους και γενικότερα στην μείωση των δαπανών λειτουργίας του χωρίς να χρειάζονται αυξήσεις στα τιμολόγια.

Κι ενώ οι δημότες στον πέμπτο χρόνο σκληρής λιτότητας και φορολογικής επιδρομής ζαλισμένοι και αποδεκατισμένοι εξαντλούν κάθε απόθεμα της οικονομικής τους δύναμής, ο δήμαρχος των «πράσινων» επιλογών συνεπικουρούμενος από τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνουν σένα επιπλέον χαράτσι στον ήδη εξαντλημένο δημότη.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι εύκολες, αποδίδουν άμεσα με ρευστό τα ταμεία και βρίσκονται πάντα στην πρώτη σειρά των επιλογών όσων στο παρελθόν είτε ως ”μαθητευόμενοι μάγοι” είτε ως πολιτικοί ”ανανεωτές” είτε ως ”αναμορφωτές” της πολιτικής ζωής είτε ως φορείς του ”καινούργιου άσκησαν διαχείριση είτε σε δήμους είτε στην κυβέρνηση.

ΥΓ. Το τραγελαφικό στοιχείο και η παράνοια της τοπικής πολιτικής ζωής είναι οτι το χαράτσι που αποφάσισε Ο δήμαρχος Λ. Ιωαννίδης, θα ψηφίσουν με τα δύο τους χέρια στο δημοτικό συμβούλιο μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα πληρώνονται ως ”θεσμικοί” και πριν απο μερικούς μήνες ήταν άνεργοι η  σιτίζονταν απο τα ταμεία του κόμματος, μέλη και στελέχη που μοίραζαν προκηρύξεις ”δεν πληρώνω” και σήκωναν τις μπάρες  στα διόδια Πολυμύλου η ασκούσαν κάθε είδους μπούλινγκ σε όποιον είχε άλλη άποψη απο το δικό τους αφήγημα.

2 σχόλια στο άρθρο “Ο Δήμαρχος Κοζάνης αυξάνει 10% τα δημοτικά τέλη για το «καλό» της τοπικής αγοράς! Του Σπύρου Κουταβά

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.