Δημιουργία ειδικού προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας ζητά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Συνάντηση με τους μηλοπαραγωγούς των Πύργων



kuyfuygfuigi

Με τους μηλοπαραγωγούς της περιοχής των Πύργων συναντήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Αθανάσιος Ζαννιάς με θέμα την ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας των φυτικών καλλιεργειών, ενώ επισκέφθηκαν και το συνεταιρισμό μηλοπαραγωγών Πύργων.

Το ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας είναι μείζον για τους καλλιεργητές της Δυτικής Μακεδονίας, των οποίων οι καλλιέργειες κινδυνεύουν λόγω των χαλαζοπτώσεων, με την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών στα αγροτικά τους προϊόντα με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους επιβίωση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με παρέμβασή της, ζητά τη δημιουργία ειδικού προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχει υποβάλλει προτάσεις για μείωση του κόστους εγκατάστασης του αντιχαλαζικού διχτυού, ώστε να επωφεληθούν οι καλλιεργητές της μεγάλης προστασίας που προσφέρει. Να σημειωθεί ότι το αντιχαλαζικό δίχτυ θεωρείται το πλέον ενδεδειγμένο μέσο προστασίας από το χαλάζι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.