Καταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας Σπάρτακος προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε Ομίλου ΔΕΗ



spartakos_agonistiki_sinergasiaΣε μια απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος  Δυτικής Μακεδονίας Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε  Ομίλου ΔΕΗ εκλεγμένος με τους «ανεξάρτητους»  κ.Γιώγος Πέτρος  δύο μέρες πριν την Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

Την Τρίτη 10/11 απαγόρευσε στο μέλος του Δ.Σ του Σπάρτακου Σοβισλή Ιωάννη εκλεγμένο με την Αγωνιστική Συνεργασία να αναρτήσει σε πίνακα ανακοινώσεων ανακοίνωση που καλούσε τους εργαζόμενους  σε συμμετοχή στην απεργία αλλά και να μοιράσει υλικό που προπαγάνδιζε την απεργία.

Η στάση του εν λόγω συνδικαλιστή δεν είναι τυχαία. Οι συνάδελφοι υπομηχανικοί κλήθηκαν πριν λίγους μήνες σε αρχαιρεσίες να στήριξουν την παράταξη του κ.Γώγου βασισμένοι σε ψεύτικες υποσχέσεις ότι το σωματείο θα τους εξασφαλίσει αυξήσεις σαν αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης με τους δανειστές. Καλλιέργησαν αυταπάτες και τον εφησυχασμό για μια συγκυβέρνηση η οποία δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σήμερα την στιγμή που η επίθεση της συγκυβέρνησης εντείνεται με τα απανωτά  προαπαιτούμενα που φέρνει στη βουλή και υπάρχει η ανάγκη για όσο μεγαλύτερη ενημέρωση των εργαζόμενων οι εργοδοτικοί –κυβερνητικοί συνδικαλιστές όχι μόνο δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία για να οργανώσουν την μάχη , να ενημερώσουν τους εργαζόμενους αλλά βάζουν και εμπόδια σε όποιον προσπαθεί να συμβάλει  στην επιτυχία της απεργίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τους συναδέλφους υπομηχανικούς να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. Θα είναι η καλύτερη απάντηση  σε αυτούς και στην κυβέρνηση. Να γίνει η μάχη της απεργίας ένα βήμα στην αλλαγή συσχετισμών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.