Σιάτιστα: Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Θεοδώρας Λειψιστινού «Πέλκα. Κάστρα και Μονολιθικά Μνημεία της Άνω Μακεδονίας»



sssrtyetr6uyt6yt5

H παρουσίαση του ιστορικού και λαογραφικού βιβλίου της Θεοδώρας Λειψιστινού με τίτλο «Πέλκα. Κάστρα και Μονολιθικά Μνημεία της Άνω Μακεδονίας », πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βοΐου.

Το κοινό παρακολούθησε μια ιδιαίτερη παρουσίαση από εκλεκτούς ομιλητές, υπό τον συντονισμό της δικηγόρου Βασιλικής Σκορδάκη, με πλούσια οπτικοακουστική επένδυση, σκηνοθεσίας Βασίλη Λάππα. Για τη βιβλίο και για τη συγγραφέα μίλησαν ο Ηλίας Κοντοζαμάνης, πρόεδρος Εφετών Διοικητικής Δικαιοσύνης και Διευθυντής Εθνικής Σχολής Δικαστών, η Τατιανή Ντέρου, ιδιοκτήτρια επισκέψιμης παραδοσιακής Κατοικίας στη Σιάτιστα, ο Σάκης Σπύρου, πρ. Διευθυντής Τραπέζης και συλλέκτης ιστορικού υλικού, ο Παπανικολάου Μίλτος, κοσμήτορας Φιλοσοφικής ΑΠΘ και καθηγητής Ιστορίας Τέχνης και ο Αναστάσιος Δάρδας, διδάκτορας Ιστορικής Θεολογίας ΑΠΘ.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου, στον τρόπο συλλογής των στοιχείων για τη συγγραφή του, και στην ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει ως προς τη μεθοδικότητα στην αναζήτηση, την αξιολόγηση και αξιοποίηση των πηγών, παλαιότερων και νεότερων, και η «επί του εδάφους» πιστοποίηση των πληροφοριών τους καθιστά το βιβλίο σημείο αναφοράς όχι μόνο για το θέμα του, αλλά και για μια συνολικότερη θεώρηση του ιστορικού βίου του ελληνικού λαού.

Η συγγραφέας του βιβλίου κα Θεοδώρα Λειψιστινού πήρε το λόγο στο τέλος και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την παρουσία του, το Δήμο Βοΐου που ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους ομιλητές, τους συνεργάτες της και όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του βιβλίου της.

Στην εκδήλωση παρέστησαν από τη Δημοτική Αρχή οι Αντιδήμαρχοι Γλυκερία Νταβατζή-Παπαδιώτη, Λάζαρος Γκερεχτές και Ιωάννης Ρομπόλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιος Δίκος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, και αρκετός κόσμος από τη Σιάτιστα και την ευρύτερη περιοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.