Κέντρο πολιτικής προστασίας θα γίνει η Δυτική Μακεδονία με τη δημιουργία πολυθεματικού εκπαιδευτικού πάρκου



sfrytjhdytujdtyt

Κέντρο πολιτικής προστασίας που θα αξιοποιήσει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει η Περιφέρεια και είναι οι ανθρώπινοι πόροι, αλλά και οι υπάρχουσες υποδομές, θα γίνει η Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής.

Την ανακοίνωση πολυθεματικού εκπαιδευτικού πάρκου πολιτικής προστασίας, στο οποίο θα εκπαιδεύονται όλοι όσοι επιχειρούν στο χώρο της πολιτικής προστασίας, εθελοντές και διασώστες, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση της Σχολής Πυροσβεστών και Ακαδημιών έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, αμέσως μετά το τέλος της μεγάλης άσκησης πολιτικής προστασίας στο πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη το πρωί της Κυριακής.

“Όταν ενώνουμε δυνάμεις, έχουμε αποτέλεσμα. Συνεργαστήκαμε σιωπηρά για το ποθητό αποτέλεσμα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να παράγουμε ανάπτυξη εκεί όπου έχουμε υποδομές, τις οποίες δεν πρέπει να αφήνουμε ανεκμετάλλευτες” δήλωσε ο Θ. Καρυπίδης. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχουν κοινά προτάγματα με την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου, αλλά και το μεράκι, η επιθυμία και η βούληση να οικοδομηθούν συνεργασίες σε επίπεδο Βαλκανίων, συνθήκες εμπιστοσύνης και ανάπτυξης, μακριά από τοπικιστικά κριτήρια που θα κάνουν τη Δυτική Μακεδονία πρωτεύουσα της πολιτικής προστασίας.

Ο Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα το δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, αλλά και στη σκληρή δουλειά της ομάδας εργασίας της Περιφέρειας, με την καθοδήγηση του εντεταλμένου συμβούλου Ηλία Κάτανα.

Ο χώρος που προσδιορίζεται να γίνει το πάρκο είναι αυτός της πρώην ΑΕΒΑΛ, ενώ της Σχολής Πυροσβεστών οι εγκαταστάσεις της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα.

Μετά το τέλος της άσκησης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου ξεναγήθηκαν στις προτεινόμενες εγκαταστάσεις.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κέντρο πολιτικής προστασίας θα γίνει η Δυτική Μακεδονία με τη δημιουργία πολυθεματικού εκπαιδευτικού πάρκου

  1. Πάλι όλα στον νομό Κοζάνης θα γίνουν;;; Φτάνει, υπάρχουν και άλλες πόλεις και άλλοι νομοί στη Δυτική Μακεδονία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.