Ανακοίνωση – καταγγελία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εορδαίας: Ο εκφυλισμός δεν έχει πάτο



pame_logoΣτις 6,7,8 Νοέμβρη πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες του Περιφερειακού Συνδικάτου χειριστών ΛΚΔΜ – ΔΕΗ Α.Ε για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και την Ομοσπονδία Χειριστών.

Το πρόβλημα με τις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες αυτού του κλαδικού σωματείου που είναι αποκλειστικά για χειριστές, είναι ότι σε αυτές καλούνται να ψηφίσουν συμβασιούχες καθαρίστριες δημοσίων σχολείων με το κίνητρο ότι το σωματείο θα «βοηθήσει στην μονιμοποίηση τους» είτε ότι θα τους εξασφαλίσουν δουλειά σε εργολάβους με τους οποίους διατηρούν καλές σχέσεις.

Ντροπή και αίσχος είναι οι μόνες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κατάντημα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας του εν λόγω σωματείου αλλά και του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας που έχει ευθύνη γι’αυτή την κατάσταση.

Για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις πιο βρώμικες μεθόδους. Παίζουν με την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά των καθαριστριών, ξεφτιλίζουν τις διαδικασίες του εργατικού κινήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους χειριστές να μην αποδεχτούν αυτές τις μεθοδεύσεις που είναι εις βάρος τους και του σωματείου τους. Τις καθαρίστριες να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και ψεύτικες ελπίδες που τους τάζουν, για να διαιωνίσουν τις θέσεις τους στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Το σύνολο των εργαζομένων να το πάρουν απόφαση και να τελειώνουν με τον εκφυλισμένο εργοδοτικό –κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η κατρακύλα τους δεν έχει όρια. Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους για να αντιπαλέψουν την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική είναι η μαζική συμμετοχή στα σωματεία, το ζωντάνεμα τους για να τερματιστούν τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Να γίνουν τα σωματεία ζωντανά κύτταρα οργάνωσης των εργαζομένων εργαλεία για τον αγώνα τους και όχι μηχανισμοί διατήρησης συσχετισμών εις βάρος των εργαζομένων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.