ΠΑΜΕ Κοζάνης: 12 Νοέμβρη Απεργούμε! Όλοι μια γροθιά!



pame_logoΟλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30πμ στον  πεζόδρομο

Συναδέλφισες συνάδελφοι

«Κάθε πέρσι και καλύτερα» λέει ο λαός μας. Kαθημερινά βλέπουμε γύρω μας  πόσο έχει χειροτερέψει το βιοτικό μας επίπεδο , οι εργασιακές μας συνθήκες , οι παροχές υγείας προς τους εργαζόμενους, άνεργους , τα λαϊκά στρώματα.

Η λειτουργία του νοσοκομείου Κοζάνης και όχι μόνο είναι σε επικίνδυνα για το λαό της περιοχής όρια, οι κλινικές λειτουργούν με ελλιπές ιατρικό , νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τις 132 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, υπηρετούν 71 σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου. Οι ανακοινώσεις του υπουργού για προσλήψεις 2500 ιατρών , νοσηλευτών και λοιπό προσωπικό καθώς και ο περιορισμός των υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν από το κράτος στο επίπεδο του «ελάχιστου βασικού πακέτου» σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΥΓΕΙΑ 2014-2020» καμιά σχέση δεν έχει με  την πρόληψη, την δημόσια και δωρεάν υγεία του λαού, αλλά τη μετατρέπει σε ακριβό  εμπόρευμα.

Συναδέλφισες συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διαδικασίες fast trak, υλοποιόντας τις  μνημονιακές της δεσμεύσεις και πατώντας πάνω στα δυο μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να ισοπεδώσει και τα τελευταία εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η μείωση της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και στην πρόνοια που προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο, η επιβολή του 5ευρου ή η εξεύρεση άλλου ισοδύναμου, η εφαρμογή των νέων Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων και όλων των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα από τα προηγούμενα μνημόνια, θα εντείνουν την επιχειρηματικότητα του δημόσιου τομέα υγείας. Θα επιτείνουν τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο προνοιακών δομών και μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Έρχονται νέες μειώσεις μισθών, νέο κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών, εργαστηρίων, αύξηση των πληρωμών των ασθενών.
Κανένα προαπαιτούμενο δεν γίνεται για το καλό μας, αλλά για το καλό των επιχειρηματιών, για να έχουν νέα κέρδη, νέες επενδύσεις. Κανένας να μη σκύψει το κεφάλι!

Όσο θα εντείνεται η επιχειρηματική δράση στην υγεία, τόσο θα χτυπιούνται τα δικαιώματα των υγειονομικών και ο λαός θα πληρώνει περισσότερα για υπηρεσίες υγείας, για φάρμακα και εξετάσεις.

Κανείς να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση! Όσο συμβιβαζόμαστε, τόσο πάμε από το κακό στο χειρότερο!

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε (μισθολογικές,σε εργασιακά δικαιώματα κλπ). Μπορεί να έχουν ψηφιστεί μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, το 3ο μνημόνιο, αλλά οι εργαζόμενοι δεν έχουμε δείξει ακόμα τη δύναμη μας!

Με μέτωπο στην εργοδοσία, στο κράτος της και στην Ευρωπαική Ένωση, απαντάμε με το δίκιο μας, με τη διεκδίκηση όλων όσων εμείς παράγουμε, όλων όσων μας ανήκουν. Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν είναι δικά μας, είναι όλα της πλουτοκρατίας. Αυτή να πληρώσει! Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα στους δανειστές, στους εκμεταλλευτές μας!

Όποιο χρώμα και αν έχουν τα μνημόνια, η σφραγίδα τους είναι μία και μόνο μία: τα κέρδη, η ανταγωνιστικότητα που προκύπτει από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.

Υπάρχει λύση για εμάς, στον αγώνα για να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, να αποδεσμευτούμε από την Ευρωπαική Ένωση, να διαφεντέψει ο λαός τον πλούτο που παράγει. Στον αγώνα για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία-πρόνοια και να παρέχεται δωρεάν σε όλους μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας!

Για το λαό δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη διαχείριση της πολιτικής που στηρίζει την οικονομία της αγοράς, τους πλούσιους, την εμπορευματοποίηση της υγείας. Οι καλύτερες μέρες για το λαό θα έρθουν μέσα από τον αγώνα για να ζήσουμε χωρίς αφεντικά!
Όλοι να βρεθούμε στις επάλξεις του αγώνα, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Να μην επιτρέψουμε σε εκείνες τις διοικήσεις των σωματείων που έχουν σκύψει το κεφάλι, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης, στην ενότητα των εργαζομένων απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Τώρα όλοι να ξεσηκωθούμε στις 12 Νοέμβρη, απεργούμε
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στις 10.30 το πρωί στον Πεζόδρομο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.