Απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Νοεμβρίου στην Κοζάνη



pame_logo12 Νοέμβρη Απεργούμε! Όλοι μια γροθιά!

Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο δημαρχείο στο γκαράζ, στα συνεργεία! Νεκρώνουμε τα πάντα!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι: Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη. Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

Καλούμε τους εργαζόμενους στους δήμους, τα σωματεία να πάρουν την ευθύνη της οργάνωσης της απεργίας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν απόφαση για μαζική συμμετοχή. Να υψώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος ώστε να εμποδίσουμε, να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του βάρβαρου αντιασφαλιστικού εκτρώματος για μας και τα παιδιά μας.

Αξιοποιούμε την Τετάρτη 4 Νοέμβρη Ημέρα Πανελλαδικής συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων από τις 10.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι με στόχο να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους αλλά και η λαϊκή οικογένεια που θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις μνημονιακές της δεσμεύσεις και πατώντας πάνω στα 2 μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να ισοπεδώσει και τα τελευταία εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους από τα μέτρα δεν γλυτώνει κανείς αφού αφορούν και τους παλιούς και τους νέους ασφαλισμένους αλλά ακόμη και τους εν ενεργεία συνταξιούχους.

Ψήφισαν να δουλεύουμε όλοι μέχρι τα 67 και βλέπουμε ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Τα χρόνια δουλειάς γίνονται 40. Καταργούν από τον κλάδο τα ΒΑΕ και μιλάνε για Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης. Άλλαξαν το τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με ποσοστά αναπλήρωσης από 70% σε 45-55% και για κύρια και για επικουρική. Φέρνουν νέο μισθολόγιο με εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ προσαρμοσμένο με τον ιδιωτικό τομέα.

Μας λένε πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα βάρβαρα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει άμεσα, να απορριφθεί. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στα εμπόδια που σχεδιάζουν να βάλουν για να παίρνονται αποφάσεις για απεργία, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα. Φέρνουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας.

Έχουμε την δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.

Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων   στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.  Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.

Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.

Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ “στην ώρα τους. Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής “τζόγο”.

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.
Ο δρόμος του καπιταλισμού δοκιμάστηκε και τα έχει φάει τα ψωμιά του. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας τον κλέβουν από το τραπέζι. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε, τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού και τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή.

Όλοι στα απεργιακά συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 12/11/15

Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Τώρα όλοι να ξεσηκωθούμε στις 12 Νοέμβρη, απεργούμε

Όλοι στις  απεργιακές συγκεντρώσεις , στην Κοζάνη 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.