Επίσκεψη του Δημάρχου Κοζάνης στα χωράφια όπου γίνεται η συλλογή κρόκου



srwtjhrytujyttgte

«Προτεραιότητα μας η στήριξη του χρυσαφιού της γης μας» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης

Στα χωράφια όπου γίνεται η συλλογή, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Ζαγάρας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους παραγωγούς και να ενημερώθούν για τα προβλήματα τους. Δεσμεύτηκαν επίσης πως ο Δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του κρόκου.

«Επισκεφτήκαμε τους ανθρώπους, που αυτή την εποχή είναι στα χωράφια για τη συλλογή του κρόκου, του «χρυσαφιού» της περιοχής μας. Είναι ευχάριστο ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη συγκομιδή του και ελπίζουμε αυτό να κρατήσει και τις επόμενες μέρες. Ήρθαμε εδώ για να ευχηθούμε καλή σοδειά στους ανθρώπους, να εκφράσουμε την υποστήριξη μας και να δούμε πως ως Δήμος μπορούμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του κρόκου σε όλα τα επίπεδα. Ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα η στήριξη του κρόκου ως ένα προϊόν, που διαμορφώνει την ταυτότητα μας, προσφέρει εισόδημα στους ανθρώπους και έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Νίκο Πατσιούρα.

Ο κ. Πατσιούρας σε δηλώσεις του σημείωσε πως «είμαστε στη δεύτερη μέρα της «φούριας» όπως την ονομάζουμε εμείς, καθώς ο καιρός μας βοηθάει πάρα πολύ. Υπάρχει εξαιρετική ποιότητα και συνεχίζουμε βλέποντας τα λουλούδια να είναι ψηλά και ωραία να τα μαζεύουμε. Ως Συνεταιρισμός χρειαζόμαστε μεγάλη ποσότητα καθώς ήδη έχουμε κλείσει συμφωνίες πώλησης, οπότε πρέπει να μαζέψουμε το προϊόν για ανταποκριθούμε στη απαιτήσεις των εμπόρων αλλά στις δικές μας συσκευασίες. Ενημερώσαμε το Δήμαρχο για κάποια προβλήματα, που υπάρχουν όπως με κάποιους δρόμους, ανταποκρίθηκε και έχουμε μια καλή συνεργασία, που ευελπιστούμε να συνεχιστεί».

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επίσκεψη του Δημάρχου Κοζάνης στα χωράφια όπου γίνεται η συλλογή κρόκου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.