«10 χρόνια χωρίς το Δάσκαλο» – Εκδήλωση μνήμης για τον Κωσταντίνο Σιαμπανόπουλο στην ΚοζάνηiulygiugliugigioΔευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, 7:00 μμ., στο  Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης.

«Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα»

Αιχμάλωτος μιας ιδέας που τον ατσάλωνε και τον φώτιζε σε όλη του τη ζωή για να επιτελέσει με την πένα, τις πράξεις του και το όραμά του, έργο ανεκτίμητο για τον τόπο μας μαζί με τους ικανούς και άξιους συνεργάτες του, ο αείμνηστος Κ. Σιαμπανόπουλος κλείνει δέκα χρόνια που έφυγε από την ζωή.

Με την αφορμή αυτή ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης  σε συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και την Επιτροπή Μνήμης και Τιμής στο Δάσκαλο, συνδιοργανώνουν Εκδήλωση μνήμης, την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, στο Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, στις 7:00 μμ.

Θα μιλήσουν οι:

Γεώργος Τσότσος: “Ο Δάσκαλος. Το πνευματικό του έργο και η προσφορά”
Β.Π. Καραγιάννης: “Πως είδαν οι καλλιτέχνες ζωγραφικής και γλυπτικής το Δάσκαλο”.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Αργύρη Παφίλη: “Ο Δάσκαλος Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος” και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τίτλο “ Ένα Τραγούδι για το Δάσκαλο” από τους Παναγιώτη Δημόπουλο & Έμη Τσιούρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.