Με λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πτολεμαΐδα



ndgydjdtjdtyuh

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και στην Πόλη της Πτολεμαΐδας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με κεντρικό μήνυμα ότι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων είναι η πολυτιμότερη παρακαταθήκη του Ελληνικού γένους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την επίσημη Δοξολογία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιόππης και Ιεροσολύμων Δαμασκηνού, ενώ ακολούθησε τρισάγιο προς τιμήν των  χιλιάδων στρατιωτών ,που έπεσαν υπέρ πατρίδος στο αλβανικό μέτωπο και κατάθεση στεφάνων.

Τον  πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας  Ευάγγελος  Τσάνης τονίζοντας, με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας για το πολυτιμότερο αγαθό την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Στα μηνύματά τους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Μίμης Δημητριάδης, ο Βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Παύλος Τσότσος , τόνισαν την διαχρονικότητα του «ΟΧΙ» , ενώ ο Πρωτοπρεσβύτερος του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πατήρ Θεόφιλος έδωσε ιδιαίτερη  έμφαση στη σημασία της γιορτής τόσο για την Ενορία του , όσο και για τον τόπο.

Οι εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων , που άνοιξε η φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας και ακολούθησαν οι εθελόντριες  του Ε.Ε.Σ. ,οι εθελοντές Διασώστες, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι  πολιτιστικοί σύλλογοι  και οι ομάδες προσκόπων , ενώ η δεξίωση προς τους προσκεκλημένους και τους πολίτες δόθηκε στο χώρο της ΔΕΥΑΕ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.