Τίμησε τα Εθνικά μας χρώματα και την πόλη της Κοζάνης η αθλήτρια Τζέλλου Κατερίνα της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης12189878_925694670818557_3877301895039421025_n

Ολοκληρώθηκε μετά από 5 μέρες το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στη Λετονία  όπου συμμετείχαν 50 χώρες από όλη την Ευρώπη.  Η ελληνική  αποστολή με πλήρη  ομάδα, 10 έφηβους και 10 νεανίδες έδωσαν δυναμικά το παρόν σε ακόμη μία διεθνή διοργάνωση. Από την πόλη της Κοζάνης και τον σύλλογο Μακεδονική Δύναμη συμμετείχε η αθλήτρια Τζέλλου Κατερίνα αντικαθιστώντας την πρωταθλήτρια Μωυσίδου Μαρία λόγω τραυματισμού στην κατηγορία των – 68 κιλών.

Η αθλήτριά  μας Τζέλλου Κατερίνα μετά από τέσσερις αγώνες κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση και  να κάνει χρήση  τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Κατερίνα είναι και μαθήτρια της δευτέρας λυκείου οπότε της δίνεται  το δικαίωμα να εισαχθεί ελεύθερα,  άνευ εξετάσεων,  σε όποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  επιθυμεί και παράλληλα να συνεχίσει την πορεία της στον πρωταθλητισμό.

Η πρωταθλήτρια του συλλόγου Μακεδονική Δύναμη στον πρώτο αγώνα κατάφερε με σκορ 2-1 να κερδίσει την ισπανίδα Ramos Maneiga,  μία αθλήτρια που η χώρα της έχει πολύ μεγάλη παράδοση στο παγκόσμιο ταεκβοντό.  Στον δεύτερο αγώνα συνάντησε την αθλήτρια από τη Ρουμανία Zamfir Bianka, την οποία και κέρδισε με σκορ 9-1. Στον τρίτο αγώνα ήρθε αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια της Ολλανδίας Bock Ilse την  οποία κατάφερε να κερδίσει με σκορ 2 – 1 και να διασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο. Στον τέταρτο αγώνα συνάντησε την πρωταθλήτρια Γαλλίας Ble Marie Paule,  παρόλη την προσπάθεια που κατέβαλε  η αθλήτριά μας έχασε με σκορ 5-2 και έμεινε στο χάλκινο μετάλλιο.

Σε δηλώσεις του ο προπονητή της αγωνιστικής ομάδας κύριος Αλμασίδης  Χρήστος είπε :  η Κατερίνα είναι μία αθλήτρια μικρή  ηλικιακά αλλά από τα αποτελέσματά της πολλά υποσχόμενη,  κατάφερε  σε  ηλικία 16 χρονών να στεφτεί χάλκινη  στην Ευρώπη. Είναι η δεύτερη φορά  της που συμμετείχε ως μέλος της εθνικής μας ομάδας με πρώτη το 2014 στο παγκόσμιο της Tai Pei. Παρόλο που δεν είχε διεθνή εμπειρία τα πήγε πολύ καλά και έφερε μία ακόμη ευρωπαϊκή διάκριση στη χώρα αλλά και στον σύλλογο την 11η .

Βεβαίως η Κατερίνα  ακολουθεί μία οικογενειακή παράδοση στο ταεκβοντό  μιας και τα δύο της αδέλφια είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές , είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την αθλήτρια μας,  για τη διάκριση που έχει καταφέρει και ελπίζω με τα προνόμια που τους δίνει η πολιτεία να μπορέσει να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο το χρόνο της και να αφοσιωθεί στο αγώνισμα του ταεκβοντό κάνοντας στο μέλλον μεγαλύτερες διακρίσεις.  Η επιτυχία της Τζέλλου  έρχεται να προστεθεί στις διακρίσεις του συλλόγου που επί 13 συνεχόμενα χρόνια επανδρώνει την εθνική ομάδα , χαρίζοντας ξεχωριστές επιτυχίες στη χώρα αλλά και στην πόλη της Κοζάνης.  Αξίζει να κάνουμε μία αναφορά σε όλους αυτούς τους αθλητές που επί 11 χρόνια ήταν και είναι πρωταγωνιστές του ολυμπιακού αγωνίσματος του ταεκβοντό και με τις διακρίσεις τους συμβάλλουν και αυτοί  στην ανάπτυξη του ταεκβοντό.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2005

Διάφας Αργύριος  του Νικολάου,  χάλκινο πανευρωπαϊκό εφήβων στο Αζερμπαϊτζάν Δεμερτζίδου Δήμητρα του Γεωργίου,  πέμπτη πανευρωπαϊκή νεανίδων στο Αζερμπαϊτζάν Κατσάρα Ελένη του Αθανασίου,  5η θέση πανευρωπαϊκό νεανίδων στο Αζερμπαϊτζάν

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ  2006

Τζέλλος  Νικόλαος του Ιωάννη,  χάλκινο παγκόσμιο εφήβων στο Βιετνάμ

Παυλός Θωμάς του Χασισιού,  5η θέση παγκόσμιο εφήβων στο Βιετνάμ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ  2007

Τζέλλος  Νικόλαος του Ιωάννη,  χρυσό πανευρωπαϊκό εφήβων στο Αζερμπαϊτζάν

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ  2008

Πατιάς Παρμενίων του Κωνσταντίνου, 5η θέση παγκόσμιο εφήβων στην Τουρκία

Παππά Ελένη του Ιωάννη,  αργυρό βαλκανικό γυναικών στη Ρουμανία

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2009

Χασιώτης Θεόδωρος του Ιωάννη,  χάλκινο πανευρωπαϊκό εφήβων στη Σουηδία

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2010

Τζέλλος Κλεάνθης του Ιωάννη,  αργυρό παγκόσμιο εφήβων στο Μεξικό

Τζέλλος Νικόλαος του Ιωάννη,  αργυρό πανευρωπαϊκό ανδρών στην Ρωσία

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2011

Μεχτερίδης Παπαδόπουλος Στυλιανός του Μιλτιάδη, αργυρό  βαλκανικό ανδρών στη Σερβία

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2012

Τεληκωστόγλου  Απόστολος του Κωνσταντίνου,  αργυρό παγκόσμιο εφήβων στην Αίγυπτο Μεχτερίδης Παπαδόπουλος Στυλιανός του Μιλτιάδη,  χάλκινο πανευρωπαϊκό ανδρών στην Αγγλία

Χασιώτης Θεόδωρος του Ιωάννη,  5η θέση πανευρωπαϊκό νέων ανδρών στην Ελλάδα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2013

Χασιώτης Θεόδωρος του Ιωάννη,  χάλκινο πανευρωπαϊκό νέων ανδρών στην Μολδαβία Μεχτερίδης Παπαδόπουλος Στυλιανός του Μιλτιάδη,  5η θέση μεσογειακό στην Τουρκία

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2014

Τεληκωστόγλου  Απόστολος του Κωνσταντίνου,  5η θέση πανευρωπαϊκό νέων ανδρών  στην Αυστρία

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2015

Τζέλλου  Κατερίνα του Ιωάννη,  χάλκινο πανευρωπαϊκό νεανίδων στη Λετονία.

Όλες οι παραπάνω διακρίσεις είναι ΄΄απόσταγμα΄΄  μιας μεθοδικής και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο από τις ακαδημίες στα τμήματα υποδομής και την αγωνιστική ομάδα από όλους τους συνεργάτες, γυμναστές και προπονητές και θα συνεχίσουμε άοκνα με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουμε όλοι μαζί τις γνώσεις μας έτσι ώστε να πετύχουμε στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Θέλω να συγχαρώ δημόσια την αθλήτριά μας για την προσπάθεια  που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα και βεβαίως  για την επιτυχία της.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει την Κατερίνα για την συμμετοχή και την διάκρισή  της και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει με τη σειρά του την ελληνική ομοσπονδία που έδωσε την ευκαιρία στην αθλήτρια του συλλόγου να ενταχθεί στο εθνικό μας συγκρότημα  καθώς επίσης και για την πολύ οργανωμένη προσπάθεια που έκαναν στο προπονητήριο πρότυπο της ένωσης ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος,  την διοίκηση της Ε.ΤΑ.Β.Ε. που σε ετήσια βάση έχει έναν σχεδιασμό για τους επίλεκτους αθλητές της και δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να αποκτούν εμπειρία και αγωνιστική ετοιμότητα που χρειάζεται ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους διεθνείς διοργανώσεις και τέλος τους προπονητές  που συμβάλλουν σε αυτό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές της εθνικής ομάδας κύριους Εφραιμίδη Παντελή,  Παπαδέα Νικόλαο και Μαμέκα Ιωάννη που έκαναν ότι καλύτερο για όλους τους αθλητές στην εθνική μας ομάδα και τέλος να ευχαριστήσουμε τους γυμναστές του συλλόγου και τους προπονητές που έχουν την καθημερινή ευθύνη των αθλητών μας, μαζί και της Τζέλλου.

2 σχόλια στο άρθρο “Τίμησε τα Εθνικά μας χρώματα και την πόλη της Κοζάνης η αθλήτρια Τζέλλου Κατερίνα της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.